Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další zranění na elektrické koloběžce. Muž obličejem spadl na řidítka a chodník

Těžké zranění obličeje utrpěl muž, který havaroval na elektrické koloběžce. V Písku najel na nerovnost a poté upadl na řidítka a chodník. Nehodu nahlásil svědek, který přivolal pomoc. Následky jsou podle policie vážné.

Nehoda se stala včera odpoledne v Písku. „Muž ve středním věku jel okolo třinácté hodiny po chodníku podél ulice Zborovská, najel na nerovnost a přepadl hlavou na řídítka a na zem, kde zůstal zraněný ležet. Naštěstí byl nedaleko svědek, který dopravní nehodu oznámil,“ informovala o události policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Následky nehody jsou podle ní vážné. Muž skončil v nemocnici s těžkým zraněním obličeje. 

„V souvislosti s tímto případem opět varujeme a upozorňujeme, pokud takovéto jízdní prostředky používáte, vždy myslete také na odpovídající ochranné pomůcky. Doporučujeme především používat kvalitní helmy. Vzhledem k povahám zranění z koloběžek stojí jistě za zvážení také používání integrálních přileb (kryjí celou hlavu včetně očí a brady, pozn. redakce),“ dodala mluvčí. 

Šerifové dohlíží na používání koloběžek. Místostarosta Lince žádá tresty pro chuligány

Nejen České Budějovice řeší, jak se postavit k využívání elektrických koloběžek v ulicích. S výzvou se potýká také nedaleké rakouské město Linec. Jeho vedení velí k ostrému postupu proti chuligánům a místostarosta v krajním případě hrozí úplným...

O dvou nehodách z Českých Budějovic informovali policisté letos v červnu. Při jedné z nich se dvě dívky na koloběžce srazily s cyklistkou. Policejní mluvčí Milan Bajcura tehdy připomněl, že jízda na sdílených koloběžkách je v Českých Budějovicích povolena osobám starších 18 let a pouze pro jednoho. „Dopravní policisté v posledních týdnech vyšetřují zvýšený počet obdobných nehod. Jen svou opatrností a obezřetností zamezíte vzniku nehodových dějů,“ dodal mluvčí. Budějcká Drbna před nedávnem informovala o tom, jak přistupují k využívání sdílených elektrických koloběžek v rakouském Linci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, koloběžka, zranění, úraz, chodník, Písek, havárie, České Budějovice, Linec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zranění na elektrické koloběžce. Muž obličejem spadl na řidítka a chodník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.