Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloději ukradli hlavu policejní figuríny. Starosta obce je pronásledoval

O kuriózním případu informovali dnes odpoledne policisté na Twitteru. V obci Višňová na Jindřichohradecku ukradli zloději hlavu policejní figuríny. K jejich smůle si jich ale všiml starosta, který ujíždějící pachatele pronásledoval. Nahnal je přímo do rukou hlídky z Kamenice nad Lipou.

Višňová je malá obec na Jindřichohradecku. Právě tady se měl odehrát kuriózní případ, o kterém dnes policie informovala na Twitteru. Zloději odtud totiž ukradli hlavu policejní figuríny, která je umístěná u hlavní silnice. Řidiče má nutit snižovat rychlost při projíždění obcí.

Pachatelů si během jejich akce naštěstí všiml starosta Pavel Štefan, který je začal pronásledovat. „Když jsem přijel blíž, tak hlava byla pryč. Není to poprvé, kdy nám ji chtěli ukrást, tenkrát po mně ale lup hodili. Teď zloději odmítli zastavit, a tak jsem se za nimi vydal a požádal o součinnost policii,“ popsal pro Budějckou Drbnu starosta.

Zloději ujížděli v osobním autě značky Ford směrem na Vysočinu. Zhruba po třiceti kilometrech je zastavila policejní hlídka z Kamenice nad Lipou. „Pachatelé zadrženi, hlava je zpět v rukou starosty,“ napsali na Twitter policisté.

Důvodem jejich jednání byl podle starosty pravděpodobně jen rozmar. „Na místě se mi omluvili a hlavu vrátili,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, zloděj, policie, Twitter, okres Jindřichův Hradec, Kamenice nad Lipou, Višňová, Ford Motor Company, Drbna.cz, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději ukradli hlavu policejní figuríny. Starosta obce je pronásledoval  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.