Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ženu na sdílené koloběžce srazilo auto. Přejížděla přechod pro chodce

Nehod na sdílených elektro koloběžkách v kraji stále přibývá. Další řešili policisté na konci tohoto týdne, kdy byla na přechodu pro chodce v Českých Budějovicích sražena žena, která přechod na koloběžce přejížděla. Při nehodě se zranila a museli ji ošetřit záchranáři.

Nehoda se stala na Husově třídě v pátek ráno. Mladá žena jela podle policie po stezce od sídliště Máj k novému Kauflandu, kde chtěla přejet po přechodu pro chodce na druhou stranu silnice. V pravém jízdním pruhu jí zastavil řidič autobusu a žena proto vjela na přechod. Nevšimla si ale druhého vozu, které k přechodu přejíždělo, a došlo ke srážce.

„Oba účastníci se navzájem neviděli a žena na koloběžce narazila do pravých zadních dveří jedoucího vozidla škoda. Při následném pádu se zranila a musela být ošetřena přivolanými pracovníky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle něj se jedná o časté nehody, ke kterým policisté vyjíždějí. „V blízkosti přechodu pro chodce je povinností všech řidičů, aby dbali zvýšené opatrnosti. Zároveň však cyklisté nesmí přejíždět přechod pro chodce, ale svůj jednostopý prostředek převádět,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, koloběžka, přechod pro chodce, České Budějovice, Kaufland, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Sídliště Máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Šmejkal

Paní redaktorko, koloběžkářku nesrazilo auto, ona se pokoušela "srazit" auto a srazila sama sebe. Na přechodu pro chodce neměla co dělat.

Neděle, 7. srpna 2022, 14:23Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Ještě by stálo za to se zamyslet nad tím, že by snad měl další řidič zastavit, když už jeden před přechodem zastavil a nezáleží na tom, jestli tam jde chodec, dítě, cyklista nebo koloběžkář. Vina je jednoznačně na řidiči auta a mluvčí policie by měl vědět a znát znění zákona o provozu na pozemních komunikacích. Že se neviděli nic neznamená, když jeden řidič zastaví druhý má povinnost zastavit před přechodem také!

Pondělí, 1. srpna 2022, 08:28Odpovědět

Richard Schmidtmajer

To by mne zajímalo, proč je už v nadpisu zdůrazněno, že se jedná o „sdílenou koloběžku?“ Kdyby nebyla sdílená tak by tam bylo napsáno „soukromá“ koloběžka? Přijde mi to jako začátek připravované akce na likvidaci firmy na sdílené koloběžky. Doufám, že to tak není a tyto praktiky nepoužíváte.

Pondělí, 1. srpna 2022, 08:22Odpovědět

Johny Mlieko

tak oni kdyby se tady nevyhazovali pěnize na hovadiny a misto toho se u přechodu udělal i pruch pro ciklisti a kolobežky tak by nikdo po tom přechodu nejezdil , a dalši věc jsou dvou prodouvé silnice nebezpečni jeden vas pusti a druhej klidně zabije pač je přechodi nezajimaj

Neděle, 31. července 2022, 18:59Odpovědět

Martin Vyhlídal

Stále dokola chodci cyklisti koloběžkáři se neumí chovat na pozemní komunikaci a když je někdo upozorní ještě budou arogantně dotčeni.

Neděle, 31. července 2022, 17:11Odpovědět

Jan Richter

NENÍ se čemu divit když tu koloběžku neumí přes přechod vést ( ne na ní je po přechodu ) SI myslím že na YOUTUBE kanálu se najdou kixy co ty lidi dělají .

Neděle, 31. července 2022, 16:49Odpovědět

Ženu na sdílené koloběžce srazilo auto. Přejížděla přechod pro chodce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.