Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Známého recidivistu vypátral policejní pes

Hlasitým štěkotem upozornil policejní pes Miník svého pána na hledaného muže a ženu, kteří se schovávali v jednom z objektů ve Slévárenské ulici v Českých Budějovicích. Známý recidivista se s mladou ženou do objektu vydali pravděpodobně krást. Všimla si jich ale ostraha, která zavolala policii. Dvojice je podezřelá z trestného činu krádeže ve stadiu pokusu, hrozí jim až dva roky vězení.

Na přítomnost neznámých osob v budově ve Slévárenské ulici v Českých Budějovicích upozornila policii ostraha objektu. Na místo vyrazil policejní kynolog se psem Miníkem, kterého doprovázely další policejní hlídky. „Po příjezdu na místo se hlídky rozdělily, aby zajistily prostor jak vně, tak i uvnitř objektu. Jednalo se o rozsáhlý a nepřehledný areál, který bylo potřeba důsledně propátrat. Psovod proto vyslal psa Miníka, aby ukrytou osobu či osoby našel,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

To se také po krátké chvíli povedlo, kdy se z objektu ozval hlasitý štěkot. Pes svého pána přivolal k jednomu z kancelářských boxů, který stál v hale. „Na výzvu policistů pak z prostoru vystoupil muž a žena. Psovod použil zákonným způsobem donucovací prostředek hrozbu střelnou zbraní a na místo přivolal i ostatní hlídky. Policisté pachatele zadrželi a následně ztotožnili,“ uvedla mluvčí.

Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Českobudějovicka, který je podle Schwarzové známým recidivistou, a který opakovaně páchá trestnou činnost. Jednadvacetiletá dívka z Prachaticka podle ní dosud trestaná nebyla. 

Dvojice je podezřelá z trestného činu krádeže ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny jim hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, pátrání, pes, policejní pes, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známého recidivistu vypátral policejní pes  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.