Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vydával se za topenáře. Ženu okradl o deset tisíc korun

O necelých deset tisíc korun přišla žena, která naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za topenáře. Muž se měl pod záminkou kontroly topení, na kterou ho podle jeho slov vyslal magistrát, dostat do bytu, odkud jí ukradl peníze. Ještě předtím si navíc nechal za svou práci zaplatit zálohu.

Falešný topenář se měl objevit v Českých Budějovicích na začátku tohoto týdne, kde přesně ale policie neuvedla. Muž se měl pod záminkou kontroly topení, na kterou byl podle jeho slov vyslán magistrátem, dostat do bytu poškozené ženy. 

„Následně z ní vylákal finanční hotovost jakožto zálohovou platbu za kontrolu topení. Dále měl využít nepozornosti poškozené a odcizit jí finanční hotovost, kterou měla v bytě uloženou," uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík. Celkem ji připravil o devět a půl tisíce korun.

Policie varuje, aby lidé v podobných případech byli opatrní. „Po osobách, které se snaží pod různými záminkami vstoupit do vašeho obydlí, vždy požadujte jejich legitimaci, či si jejich tvrzení telefonicky potvrďte u jejich zaměstnavatele. V žádném případě si do svého obydlí nepouštějte cizí osobu, aniž byste věděli, o koho se jedná,“ uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky krimi, policie, podvod, topení, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydával se za topenáře. Ženu okradl o deset tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.