Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeští psovodi dopadli dalšího lovce vltavínů. Kopal i přes zákaz činnosti

Českobudějovičtí policejní psovodi dopadli v úterý pozdě večer nedaleko Nových Hradů dalšího nelegálního hledače vltavínů. Devětadvacetiletý muž z Českobudějovicka kopal v lese poblíž obce Byňov, přestože byl za ilegální těžbu vltavínů v minulosti již potrestán a má platný zákaz činnosti.

Policisté vyrazili v úterý večer na pravidelnou kontrolu míst, kde často dochází k nelegální těžbě vltavínů. Krátce po desáté hodině si všimli v lese v katastru obce Byňov u Nových Hradů několika osob.

„Jedna z nich se dopouštěla protiprávního jednání, když za pomoci přinesených lopat a cepínů úmyslně narušoval půdu kopáním a přehrabováním zeminy s cílem nalézt vltavíny,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Policisté následně zjistili, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Českobudějovicka, který byl při ilegální těžbě vltavínů již dříve přistižen a má aktuálně platný zákaz narušování půdního krytu stanovený Českou inspekcí životního prostředí.

„Případ si převzali policisté z obvodního oddělení Trhové Sviny a zahájili úkony trestního řízení ve věci maření úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnila Schwarzová.

V případě prokázání viny nyní hrozí muži až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, ČR, kopáči, vltavíny, Jihočeský, zákaz, těžba, okres České Budějovice, Nové Hrady, Česká inspekce životního prostředí, Trhové Sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Tahle zlodějská pakáž nejen že krade, ale i ničí často soukromé lesy kde podkopávají stromy a neštítí se kopat i na zasetých polích. To by měli dostat v rozsudku k náhradě s uvedením do původního stavu.

Pátek, 5. srpna 2022, 11:35Odpovědět

Jihočeští psovodi dopadli dalšího lovce vltavínů. Kopal i přes zákaz činnosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.