Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Jindřichohradecku v pátek odpoledne utonul muž. Zřejmě byl opilý

V pátek odpoledne se na pískovně nedaleko Nové Vsi nad Lužnicí na Jindřichohradecku utopil pětačtyřicetiletý muž. Policejní potápěči jeho tělo našli až okolo osmé hodiny večer v několikametrové hloubce. Policisté na místě zjistili, že muž se šel pravděpodobně vykoupat opilý. To však musí potvrdit ještě zdravotní pitva.

Pětačtyřicetiletý muž z Jindřichohradecka si šel zaplavat do jedné z pískoven u Nové Vsi nad Lužnicí okolo půl páté odpoledne. Na břeh se ale už nevrátil. „Dle oznamovatele, který událost zavolal na linku 158, se šel muž vykoupat a když byl asi 15 metrů od břehu, tak se najednou potopil a už nevyplaval,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

K pískovně přijeli kromě hasičů také policejní potápěči ze zásahové jednotky. Okolo osmé hodiny večer pak tělo muže objevili v několikametrové hloubce. Na místě policisté zjistili, že utonulý muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Nyní byla nařízena zdravotní pitva, která upřesní přesnou příčinu utonutí.

Policisté v souvisloti s tímto případem upozorňují na riziko užívání alkoholu či jiných návykových látek při koupání nebo například sjíždění řek na lodích. I pro dobré plavce představuje opilost obrovské riziko, které může mít tragické důsledky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky utonutí, utopenec, policie, plavec, koupání, léto, alkohol, smrt, okres Jindřichův Hradec, Nová Ves nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku v pátek odpoledne utonul muž. Pravděpodobně byl opilý  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.