Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodník připravil ženu o 190 tisíc korun. Vytvořil falešnou stránku internetového bankovnictví

Jindřichohradečtí policisté prošetřují další internetový podvod. Toho se dopustil zatím neznámý pachatel, který vytvořil falešné stránky internetového bankovnictví. Poté, co od ženy získal její přihlašovací údaje, obral ji o 190 tisíc korun. Policie opakovaně varuje před podobnými podvodníky, kterých v poslední době na internetu přibývá.

K podvodu došlo ve středu krátce po půl desáté večer. Zatím neznámý pachatel vytvořil internetovou stránku, která svým vzhledem připomínala oficiální stránku pro přístup do internetového bankovnictví poškozené ženy z Jindřichohradecka.

„Žena v domnění, že se jedná o skutečné stránky, zadala při přihlášení svůj otisk prstu a přihlašovací kód. Pachatel se poté přes podvodnou SMS zprávu, kterou zaslal na telefon poškozené, dostal přímo do jejího bankovního účtu a odcizil z něj 190 tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík. Případem se nyní zabývají jindřichohradečtí policisté.

Policisté už v minulosti několikrát upozorňovali, že se zvýšil počet podobných internetových podvodů. K problematice vydali před nedávnem také podrobnou tiskovou zprávu s užitečnými radami, jak se před takovými podvodníky uchránit.

Podvodníci našli další způsob, jak ukrást peníze. Okopírovali stránky internetového bankovnictví

Vynalézavost podvodníků, kteří okrádají lidi o peníze přes internet, nezná mezí. Nyní přišli s novým způsobem, který je podle policie zatím nejnebezpečnější, se kterým se setkali. Podvodníci totiž okopírovali web, prostřednictvím kterého se lidé...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, zloděj, internet, policie, peníze, internetové bankovnictví, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník připravil ženu o 190 tisíc korun. Vytvořil falešnou stránku internetového bankovnictví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.