Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Škodí v Jistebnici žhář? Tentokrát hořela budova, kterou využívají letní tábory

Hasiči a policisté prošetřují další požár v katastru Jistebnice na Táborsku. Nedaleko rybníku hořela dřevěná bouda, která slouží jako zázemí pro letní tábory. Vyšetřovatel určil jako příčinu požáru úmyslné zapálení. Ve městě je to několikátý případ za poslední týdny.

O pondělní události dnes informovala policie. „Kolem půl druhé odpoledne přijal operační důstojník oznámení o požáru boudy v Jistebnici. Hořela dřevěná budova na louce u rybníka Kaplice. Jednalo se o zázemí pro letní tábory,“ informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná

Vyšetřovatel podle ní určil jako příčinu požáru úmyslné zapálení. Dřevěný domek, který hořel včera odpoledne, je majetkem města. Při požáru vznikla škoda zhruba 100 tisíc korun, zásah se obešel bez zranění.

V Jistebnici to není zdaleka jediný případ za poslední týdny. V červenci tam hasiči a policisté zasahovali u tří podobných událostí. Neznámý žhář tam měl zapálit složené dřevo, opuštěnou budovu a fasádu policejní služebny. „Požáry mají pravděpodobně souvislost,“ uvedl tehdy policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policie hledá žháře, který zakládá na Táborsku požáry

Složené dřevo, opuštěná budova nebo fasáda policejní služebny. To všechno měl zapálit neznámý žhář, po kterém pátrají táborští policisté. Podle nich mají všechny události souvislost. Poslední založený požár mohl někdo natočit na autokameru,...

Vyšetřovatelé proto žádají veřejnost o pomoc. Případní svědci se mohou obrátit na linku 158 či služebnu v Divadelní ulici v Táboře.

„Je pravda, že těch drobných případů tady bylo více, ale já v tomto směru nemohu předbíhat výsledek policejního vyšetřování. To nelze. Lidé si povídají různé věci, ale je otázkou, jestli to má či nemá nějaký reálný podklad. Samozřejmě by bylo dobře, kdyby se to podařilo vyšetřit,“ řekl redakci místostarosta Vladimír Mašek. Jistebnice se nachází na hranici Jihočeského a Středočeského kraje, město má více než dva tisíce obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jistebnice, hasiči, požár, oheň, táborsko, dětský tábor, okres Tábor, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodí v Jistebnici žhář? Tentokrát hořela budova, kterou využívají letní tábory  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.