Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pod cyklistkou se utrhlo zničené zábradlí. Žena si zlomila tři obratle

Těžké ublížení na zdraví prošetřují policisté z Jindřichohradecka. V pondělí se tam zranila cyklistka, která se při oblékání opřela o zábradlí. Konstrukce ale byla ve špatném stavu, a tak žena spadla pod silnici. Při nehodě si zlomila tři obratle a operovali ji v českobudějovické nemocnici.

Věc mají na starosti policisté z Dačic, kteří zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehoda se stala okolo 20. hodiny večerní, když jela cyklistka se svým přítelem na elektrokole po silnici č. 409 ve směru od obce Písečné na Rancířov. „Vzhledem k počasí se chtěla přiobléct a z tohoto důvodu zastavila s jízdním kolem v místě, kde se nachází pod komunikací vodní propust. Poškozená se při oblékání svršků chtěla z důvodu lepší stability zadní částí těla opřít o zábradlí,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová, která o případu informovala.

Horní vodorovná část zábradlí ale nebyla pevně ukotvena k té svislé. „Spojné sváry byly dle zjištění odborníka z oblasti svářecí techniky přinejmenším rok nazpět oddělené a značně zkorodované,“ sdělila mluvčí.

Když se cyklistka opřela, spadla zády do silniční propusti z výšky 160 centimetrů. Při nehodě utrpěla přinejmenším zlomeninu tří obratlů a skončila na operačním sále v Nemocnici České Budějovice. Redakce se dotazovala na to, koho policisté obviní. Podle policejní mluvčí vyšetření probíhá a policisté se tím stále zabývají. Pravděpodobně bude záležet na tom, kdo je vlastníkem pozemku, kde se zábradlí nachází. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zranění, policie, zábradlí. jindřichohradecko, zábradlí, cyklista, obratel, Nemocnice České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, Dačice, Písečné, Rancířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod cyklistkou se utrhlo zničené zábradlí. Žena si zlomila tři obratle  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.