Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž chtěl skočit z mostu, žena z okna. Policie ve Strakonicích zachránila dva sebevrahy

Jihočeští policisté zasahovali během dnešního dne u dvou lidí, kteří se rozhodli ve Strakonicích ukončit svůj život. Muž chtěl dopoledne skočit z mostu, žena stála několik hodin na parapetu okna ve čtvrté patře. Oba se policii podařilo zachránit a předat do rukou zdravotníků.

Informaci o prvním z případů dostali policisté před desátou hodinou dopoledne. „Na linku 158 volali občané Strakonic, že na mostě přes řeku Otavu na Sídlišti 1. máje stojí muž a chce ukončit svůj život. Muž svlečený do půl těla, v šortkách, přelezl zábradlí mostu a chtěl skočit přibližně z dvanáctimetrové výšky do řeky,“ informovala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. Povolán byl také strakonický policejní vyjednavač, kterému se podařilo s mužem navázat kontakt. „Policejní vyjednavač mladíka nakonec přesvědčil, že i přes veškeré problémy má cenu žít. Přibližně po dvaceti minutách vyjednávání se nešťastný muž vrátil zpět za zábradlí na chodník. Rozrušeného muže si převzali do své péče lékaři," dodala Nováková. 

K dalšímu případu došlo také ve Strakonicích, ve čtvrtém patře jednoho z panelových domů. Na parapet okna zde vylezla žena, která chtěla skokem dolů ukončit svůj život. Tříhodinový vyjednávací maraton skončil potleskem přihlížejících. „Sousedi a hasiči pomohli, odvedli pozornost a zásahová jednotka ženu s citem předala záchranářům," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, policejní vyjednavač, Strakonice, okno, parapet, Otava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl skočit z mostu, žena z okna. Policie ve Strakonicích zachránila dva sebevrahy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.