Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pod hasičskou cisternou se utrhla krajnice. Tři lidé se zranili, řidič čelí obvinění

Až čtyřleté vězení hrozí muži, který čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Letos v létě havaroval s hasičskou cisternou na Dačicku, kde se pod vozidlem utrhla krajnice. Při nehodě se zranili tři lidé.

Událost prošetřují kriminalisté z Jindřichohradecka. Vážná nehoda se stala na Dačicku. Muž řídil hasičskou cisternu Liaz bez zapnutého výstražného světla. Jel po silnici číslo II/409 ve směru z obce Slavětín na Písečnou. 

„Po průjezdu levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku na krajnici, i když na krajnici smí řidič motorového vozidla vjet jen při zastavení a stání, nebo jestliže je to nutné při objíždění, vyhýbání, odbočování či otáčení. Přitom musí dbát zvýšené opatrnosti,“ uvedla policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Na místě se pod cisternou utrhla krajnice. Vozidlo vyjelo mimo silnici do příkopu a překlopilo se přes střechu zpět na kola. Při události se zranili tři lidé, kteří skončili v nemocnici.

„Řidič a spolujezdec utrpěli těžká zranění. Spolujezdkyně sedící ve vozidle vzadu za spolujezdcem utrpěla pravděpodobně též těžké zranění, se kterým byla z nemocnice dne 1. července propuštěna do domácího léčení, které potrvá nejméně čtyři měsíce. Způsobená škoda na vozidle činí nejméně 300 tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Policejní komisařka již vydala usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže, kterým je řidič cisterny, pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Dotyčný bude stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky či peněžitý trest.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky hasiči, policie, jižní čechy, nehoda, silnice, cisterna, Dačice, LIAZ a.s., okres Jindřichův Hradec, Slavětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod hasičskou cisternou se utrhla krajnice. Tři lidé se zranili, řidič čelí obvinění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.