Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cyklisté nedali přednost motorkáři. Při nehodě si zlomil stehenní kost i obratle

Dvojice starších cyklistů na elektrokolech čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Na Českokrumlovsku nedali přednost muži na motorce, který se vážně zranil. Kromě jiného měl otevřenou zlomeninu stehenní kosti a tříštivou zlomeninu pažní kosti.

Vážná nehoda se stala v srpnu mezi obcemi Hůrka a Jenišov, kde jeli sedmdesátiletý muž a osmašedesátiletá žena na elektrokolech po cyklostezce.

„Sjeli na silnici první třídy číslo 39. Nedali však přednost třiatřicetiletému motocyklistovi jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci od obce Hůrka. Řidič motocyklu značky Kawasaki i přes prudké brždění střetu s cyklisty již nezabránil,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Muž se vážně zranil. Měl vícečetné tříštivé zlomeniny obratlů, otevřenou zlomeninu stehenní kosti a tříštivou zlomeninu pažní kosti. Cyklisté se zranili lehce. Vzniklá škoda je nejméně 150 tisíc korun.

„Svou nepozorností si cyklisté zadělali na problémy, neboť v případě prokázání viny jim oběma hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ dodal Šupík.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cyklista, motorkář, nehoda, zranění, jižní čechy, policie, okres Český Krumlov, Kawasaki, obratel, Jenišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Takových nehod bude bohužel více a více. Elektrokola si kupují paka které neumí jezdit ani na normálním kole a většinou se ani neumí chovat v silničním provoze. Kdy už někomu dojde že by se na to měly dělat zkoušky jako na motorku.

Sobota, 10. září 2022, 00:03Odpovědět

Cyklisté nedali přednost motorkáři. Při nehodě si zlomil stehenní kost i obratle  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.