Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kradli v kontejneru s elektroodpadem. Nachytal je muž, který nemohl spát

K neobvyklé události vyjížděli tento týden ve středu nad ránem strakoničtí strážníci. Muž, který zrovna nemohl spát, si okolo druhé hodiny v noci povšiml, že uvnitř jedné z popelnic na elektrooodpad v Mírové ulici se děje něco nekalého. Dva muži z kontejneru vykrádali elektrická zařízení.

O tom, že i popelnice se může stát terčem zlodějů, se tento týden přesvědčili strakoničtí strážníci. Ve středu brzy nad ránem jim na služebnu zatelefonoval jeden z obyvatel domu v Mírové ulici s tím, že dva muži tam vykrádají kontejner na elektroodpad. Zajímala je vysloužilá elektrická zařízení jako například hifi věž, rádia, reproduktory nebo třeba fény.

„Jeden z nich vlezl přímo dovnitř nádoby a druhému její obsah podával ven. Aby se však do kontejneru dostali, museli jej poškodit odsekáním nýtů,“ popsala policejní mluvčí Jaroslava Krejčová.

Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že se jedná o jim velice dobře známé pachatele, kteří mají na svědomí už několik výtržností a přestupků, při společném díle ale byli přistiženi poprvé. Přivolaná hlídka oba muže zajistila a přinutila je, aby všechna ukradená zařízení naházeli zpátky do popelnice.

„Co se výtržností a přestupků týče, patří dva muži ve věku 23 a 37 let mezi staré známé firmy. Jelikož ale při krádeži elektrooodpadu došlo k poškození samotného kontejneru, přebrala si případ kvůli podezření z trestného činu poškozování cizí věci státní policie,“ doplnila Krejčová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Strakonice

Štítky policie, zloděj, elektroodpad, popelnice, krádež, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradli v kontejneru s elektroodpadem. Nachytal je muž, který nemohl spát  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.