Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Táboře hořela drtička plastů. Hasiči evakuovali sedm lidí, škoda je pět milionů korun

V sobotu odpoledne vyjížděli táborští profesionální i dobrovolní hasiči k požáru v táborské městské části Měšice. V jedné z výrobních hal došlo ke vzplanutí drtiče plastů a elektromotoru. Evakuováno bylo sedm pracovníků firmy a nikdo z nich neutrpěl žádná zranění. Škoda, kterou požár způsobil, se odhaduje na pět milionů korun.

Táborští hasiči vyjížděli v sobotu krátce po druhé hodině odpolední do jedné z výrobních hal ve Vožické ulici v městské části Měšice k požáru elektroinstalace. „Došlo ke vzplanutí drtiče plastů a elktromotoru, který se před příjezdem hasičů pokoušeli uhasit pracovníci firmy šesti přenosnými hasicími přístroji. Hasiči odpojili drtič od elektrického proudu a nevodivým hasivem požár rychle dostali pod kontrolu,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči poté ze zakouřené haly evakuovali všech sedm přítomných zaměstnanců firmy, nikdo z nich se při požáru nezranil a nebylo tak ani potřeba pomoci záhranářů. K události poté dorazila také jednotka táborských dobrovolných hasičů, která se také zapojila do hašení. K úplné likvidaci požáru došlo zhruba po půl hodině od příjezdu jednotek.

„Na odvětrání haly hasiči nasadili přetlakový ventilátor, celé požářiště v rámci závěrečného průzkumu pak jednotky zkontrolovaly termokamerou. Celý zásah byl veden v dýchací technice,“ upřesnila Matějů. Celková škoda se podle předběžných odhadů vyšplhala na pět milionů korun. Přesná příčina vzniku požáru se v tuto chvíli vyšetřuje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky požár, hasiči, HZS, Jihočeský, Tábor, Táborsko, zásah, oheň, plast, drtič, Měšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře hořela drtička plastů. Hasiči evakuovali sedm lidí, škoda je pět milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.