Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podvodníci stále úřadují. Místo dědictví přišel muž o desítky tisíc

O necelých 60 tisíc korun přišel muž, kterému v polovině září přišel email s informací o dědictví od vzdáleného příbuzného. Muž měl za pomoc s celým dědickým řízením zaplatit několik tisíc euro. Podvodníkovi bohužel uvěřil. Případem se zabývají českobudějovičtí policisté.

Email s informací o dědictví přišel poškozenému muži v polovině září. V něm ho oslovil údajný právní zástupce A. Ferrari. „Poškozeného infromoval o skutečnosti, že je příbuzným zemřelého, po kterém zůstalo ve španělské bance dědictví ve výši téměř 19 milionů USD. Navrhl mu, že ho bude právně zastupovat v dědickém řízení," popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Následoval email, ve kterém požadoval podvodník zaslání více než dvou tisíc euro na uhrazení poplatků spojených s dědickým řízení a za aktivaci účtu. Krátce na to chtěl zaslat další peníze, ty už ale z podvedeného muže nedostal. Neznámý pachatel si i tak přišel na zhruba 57 tisíc korun.

„Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Čtyři Dvory, kteří po pachateli trestného činu podvodu pátrají. Zároveň varují důvěřivé občany, aby byli obezřetní a nenechali se zlákat vidinou snadno získaných peněz. Tento pachatel pravděpodobně zvolil známé příjmení tak, aby vyvolal důvěru," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, policie, podvod, dědictví, dědické řízení, Ferrari, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci stále úřadují. Místo dědictví přišel muž o desítky tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.