Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý mladík naboural do kamenného plotu. Zraněného spolujezdce převezli do nemocnice

Až tři roky vězení hrozí devatenáctiletému mladíkovi, který na konci minulého týdne havaroval s osobním autem v Českém Krumlově. Podle policie nezvládl řízení a narazil do kamenného plotu. Při nehodě se zranil jeho spolujezdec, kterého museli ošetřit v nemocnici. Mladý řidič byl pod vlivem alkoholu.

K nehodě došlo na konci minulého týdne v ulici Hřbitovní v Českém Krumlově. Devatenáctiletý mladík tady havaroval s osobním autem Volkswagen Golf. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace, následkem čehož po projetí mírné levotočivé zatáčky vjel s vozidlem do protisměru, kde najel na chodník a následně narazil do betonového plotu, který poškodil. V důsledku dopravní nehody byl poškozen také zahradní bazén," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Způsobená škoda na oplocení a bazénu byla vyčíslena na 70 tisíc korun, na autě částka dosáhla minimálně 120 tisíc korun. Při nehodě se navíc zranil spolujezdec, který musel být převezen do českokrumlovské nemocnice. „Přivolaní policisté u muže dechovou zkouškou zjistili, že řídil s bezmála dvěma promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič bude muset nejen uhradit škodu, kterou v opilosti způsobil, ale čeká ho také soud," dodal mluvčí.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, alkohol, nemocnice, havárie, Český Krumlov, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík naboural do kamenného plotu. Zraněného spolujezdce převezli do nemocnice  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.