Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž střílel na ulici v Českém Krumlově. Hrozí mu dva roky vězení

Až dva roky vězení hrozí třiadvacetiletému muži, kterého policisté podezřívají z výtržnictví a nedovoleného ozbrojování. Letos v květnu měl totiž bez varování vystřelit v ulicích Českého Krumlova, čímž vyděsil několik svých známých. Muž měl mít u sebe navíc několik nábojů, k jejichž držení ale musí mít zbrojní průkaz.

K incidentu došlo koncem letošního května. V těchto dnech ale policisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže. „Obviněný měl v Českém Krumlově na mostě přes potok Polečnici bez jakéhokoliv předchozího varování jedenkrát vystřelil do vzduchu z expanzní samonabíjecí pistole ráže 9milimetrů, a to vše za zády svých známých, na což všechny přítomné osoby ve strachu o své zdraví reagovaly panickým útěkem," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Kromě toho je muž obviněný z neoprávněného ozbrojování. Podle policie měl u sebe přechovávat nejméně dvanáct kusů střeliva ráže 9mm Makarov a nejméně osmnáct kusů střeliva ráže 9 milimetrů Luger. „Tedy střelivo do zbraní kategorie B a C, které může do svého vlastnictví nabývat pouze držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence, kterých však obviněný držitelem není," dodal Šupík.

Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, Český Krumlov, zbraň, policie, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž střílel na ulici v Českém Krumlově. Hrozí mu dva roky vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.