Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přítel pěstuje konopí, nahlásila žena. O pár dní později se k činu přiznala

Až tříleté vězení hrozí ženě, která čelí obvinění z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Jihočeška nejprve policii nahlásila, že její partner pěstuje konopí na zahradě. O pár dní později ale poslala policistům dopis, kde uvedla, že je pěstitelkou ona sama.

Konopí rostlo na zahradě rodinného domu v jedné z obcí na Dačicku. Sedmatřicetiletá žena původně obvinila tehdejšího přítele. 

„V červenci zatelefonovala na tísňovou linku, kde oznámila, že si její přítel na zahradě rodinného domu pěstuje konopí. Policistům poté vydala 43 vzrostlých rostlin. Po pár dnech na policii doručila písemné vysvětlení, že konopí pěstovala ona sama pro svoji potřebu, neboť je pravidelnou uživatelkou této drogy,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí jihočeské policie Věra Mžiková.

I přestože výsledek svého úsilí dál neprodávala, je toto chování protiprávní, připomněla Mžiková. Vyšetřovatelé rostliny poslali ke zkoumání. Výsledky potvrdily, že jde o konopí s více než 10 gramy účinné psychotropní látky THC.

„Žena si tak za své jednání včerejšího dne převzala záznam o sdělení podezření ze spáchání trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a ze spáchání trestného činu křivé obvinění. V případě prokázání viny hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Mžiková.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, Dačice, konopí, rostliny, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přítel pěstuje konopí, nahlásila žena. O pár dní později se k činu přiznala  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.