Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žena ignorovala plnou čáru. Naboural do ní motorkář, který se několik týdnů léčí

Vážným zraněním skončila dopravní nehoda ze začátku října. Policisté dnes informovali o obvinění ženy, které před soudem hrozí až čtyřleté vězení. V Jindřichově Hradci řidička nerespektovala plnou čáru a poté do její dodávky naboural muž na motorce. Ten se měl dopustit stejného pochybení.

Žena řídila Mercedes Benz Vito a podle policie nerespektovala podélnou čáru souvislou, kterou je zakázáno přejíždět či přesahovat. „Dále nedbala svých povinností dávat znamení o změně směru jízdy a dbát při odbočování vlevo zvýšené opatrnosti. Rovněž neohrozit řidiče jedoucí za ní,“ uvedla dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Věra Mžiková

Žena jela po silnici I. třídy číslo 34 ve směru od obce Otín na obec Horní Žďár a začala odbočovat vlevo ke kruhovému objezdu u prodejny Mountfield. V tu chvíli ji chtěl předjet řidič motocyklu Kawasaki, který předjížděl v té chvíli dvě vozidla jedoucí za ní. Podle policie i on nerespektoval vodorovné dopravní značení.

„Následkem toho došlo ke střetu, při kterém motocyklista narazil do levé přední části vozidla a způsobil si těžká zranění, která si vyžádala následnou hospitalizaci v nemocnici a pracovní neschopnost, která trvá do současné doby. Řidička si začátkem tohoto týdne převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Mžiková. Za to obivněné hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, Jindřichův Hradec, motorka, zranění, Mercedes-Benz, Mountfield, Kawasaki, Otín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena ignorovala plnou čáru. Naboural do ní motorkář, který se několik týdnů léčí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.