Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na internetu podvedl přes devadesát lidí. Hrozí mu až pět let vězení

Jihočeští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, který se letos dopustil na Českokrumlovsku více než devadesáti internetových podvodů. Pachatel nabízel na různých internetových portálech ke koupi zboží, které ale zájemcům nikdy neodeslal. Svými podvody způsobil škodu za více než 129 tisíc korun a nyní mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Jednačtyřicetiletého muže z Českokrumlovska obvinili kriminalisté z toho, že od ledna do září letošního roku na internetu podvedl více než devět desítek lidí. Muž nabízel na různých internetových portálech například herní konzole, mobilní telefony nebo nejrůznější druhy nářadí. Nabízené zboží ale po zaplacení poškozeným nikdy neodeslal.

„Pachatel tímto způsobem oklamal více než 90 poškozených a dohromady je okradl o částku přesahující 129 tisíc korun,“ upřesnil policjení mluvčí Miroslav Šupík. Muž si již v uplynulém týdnu převzal z rukou kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání za spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Množství internetových podvodů v posledních měsících přibývá a policisté varují, aby zejména při nákupech na internetu byli lidé obezřetní a chránili si citlivé údaje o svých platebních kartách nebo bankovních účtech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, podvodník, Internet, zloděj, krádež, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na internetu podvedl přes devadesát lidí. Hrozí mu až pět let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.