Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý řidič přejel do protisměru, kde trefil policejní auto

, aktualizováno 20. listopadu 2022, 14:50

V policejní cele skončil řidič, který v noci na neděli havaroval v jihočeském Písku. Pod vlivem alkoholu sednul za volant a poté přejel do protisměru. K jeho smůle ulicí v tu chvíli projížděla policejní hlídka, do které narazil. Nyní mu hrozí až roční vězení.

O nehodě informovali policisté na svém twitterovém účtu. Osmadvacetiletý řidič Volva jel v Písku Pražskou ulicí po půlnoci. Na kluzké silnici a pod vlivem alkoholu ale přejel do protisměru. V tu chvíli však proti němu projížděla policejní hlídka a následoval čelní střet.

Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a vlastnostem nákladu, uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Milan Bajcura„Při nehodě se lehce zranil jeden policista,“ řekl Budějcké Drbně Bajcura. Později policie upřesnila, že se lehce zranili oba policisté. Kromě policejního poškodil muž i další auta, která v ulici stála. 

Řidič, který pravděpodobně nehodu způsobil, skončil v péči lékařů. Test na alkohol ukázal hodnotu téměř dvě promile. Poté muž zamířil do policejní cely a čeká ho soud. 

Policisté případ vyšetřují jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, prověřují další okolnosti. „V případě prokázání viny mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok,“ sdělil Bajcura. Kromě toho hrozí řidiči finanční pokuta a velmi pravděpodobně ho čeká zákaz řízení. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, Písek, řidič, alkohol, havárie, Volvo Cars, Policie České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič přejel do protisměru, kde trefil policejní auto  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.