Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skupinka mladistvých na sídlišti napadla muže. Policisté dva z nich obvinili

V jihočeském Táboře to napadení vyvolalo vlnu reakcí. Na jednom ze sídlišť měla skupina mladistvých brutálně napadnout muže a poté mu ukradnout peníze. Policisté dnes informovali, že se dvě osoby podařilo najít a obvinit.

Tábor není Bronx. Jihočeské město řeší kriminalitu mladistvých

Kriminalita mládeže je v jihočeském Táboře jedno z největších témat. V říjnu došlo k loupežnému přepadení na Pražském sídlišti, událost policie prošetřuje. Nejen v reakci na tento incident začali zástupci města problematiku řešit a snaží se...

K incidnetu došlo na konci října poblíž autobusové zastávky na Pražském sídlišti. Napadeným byl podnapilý muž. 

„Dle dosavadního šetření se mělo jednat o skupinku nejméně tří mladíků, kteří po poškozeném nejprve požadovali cigarety a peníze, které jim odmítl dát. Následovalo fyzické napadení, které muž neustál a upadl na zem. Mladíci mu měli prohledat kapsy a odcizit mu peněženku s penězi, osobními doklady a platební kartou. Při napadení utrpěl muž blíže nespecifikovaná poranění a přišel zhruba o pět tisíc korun,“ informovala v tiskové zprávě policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Dnes policisté informovali, že vyšetřovatelům podařilo pachatelé vypátrat. „Ze skupiny již dva mladistvé pachatele obvinili z loupeže,“ řekl Budějcké Drbně policejní mluvčí Jiří Matzner

V reakci nejen na tuto událost začali obyvatelé Tábora mimo jiné na sociálních sítích více diskutovat o kriminalitě mladistvých. Téma začali řešit zástupci města i policie. 

Na konci října policie na události reagovala mimořádnou akcí, při které zástupci státní i městské policie vyrazili do terénu na místa, kde nejčastěji dochází ke kriminální činnosti.

„Jsme si vědomi i toho, že existuje a může existovat řada napadení či jen verbálních útoků, které nejsou hlášeny. Přesto je nebereme na lehkou váhu, vnímáme je a zabýváme se jimi,“ uvedl v tiskové zprávě radní Jiří Horecký (Společně pro Tábor). Zástupci radnice zároveň vzkázali, že incidenty z října nedělají z Tábora "kriminální" město a ve spolupráci s policií zveřejnili statistiky kriminality

Budějcká Drbna se v polovině listopadu obrátila na starostu Štěpána Pavlíka (Tábor 2020). Podle něj je důležité, aby lidé incidenty hlásili. Za další důležitý krok považuje intenzivnější prevenci. Zpět do akce by se pak měli vrátit dva romští asistenti prevence kriminality. „S těmi, kteří od nás museli odejít, jsem byl v terénu asi před rokem. Musím uznat, že se jejich přítomnost osvědčila, fungují trochu jinak, mají znalost prostředí i respekt,“ řekl redakci Pavlík.

Dodal, že je město na pozoru a zaměří se i na větší spolupráci například mezi městskou a státní policií. V lednu má vzniknout výstup, který shrne, jaká opatření funugují či naopak.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky tábor, kriminalita, mladiství, policie, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupinka mladistvých na sídlišti napadla muže. Policisté dva z nich obvinili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.