Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prase čtyřikrát uteklo obklíčení. Policisté ho nakonec chytili

Kuriózní zásah mají za sebou městští strážníci i státní policisté v Českých Budějovicích. Včera odpoledne totiž honili v krajském městě prase, které uteklo svému majiteli. Po několika neúspěšných pokusech se podařilo dostat zvíře zpět za plot. Policie o tom informovala na Twitteru.

O události informovala dnes dopoledne policie na svém twitterovém účtu. „Pobíhající prase v Českých Budějovicích ohrožovalo dopravu. Zpět za plot jej včera odpoledne zaháněli strážníci i policisté. Operačnímu nakonec zahlásili úspěch i skóre 4:1. Prasátko totiž předtím čtyřikrát proniklo policejním obklíčením," napsali policisté k videu.

Podle mluvčí městské policie Věry Školkové nešlo o divoké, ale vietnamské prase většího vzrůstu, které uteklo chovateli dírou v plotě. „K žádnému ohrožení ani škodě na majetku naštěstí nedošlo. Chovatele však i přesto čekají potíže se zákonem,“ okomentovala. Za přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání hrozí majiteli za nezajištění zvířete proti útěku až 100 tisíc korun pokuta.

Podobný případ řešila policie před čtyřmi lety, kdy se po centru Českých Budějovic prohánělo divoké prase. Tehdy zvíře vběhlo do obchodu v Panské ulici a přes několik dalších ulic doběhlo až do Roudného, kde policii zmizelo z dohledu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, strážníci, zásah, divoké prase

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prase čtyřikrát uteklo obklíčení. Policisté ho nakonec chytili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.