Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přistihla zloděje, když se jí přehraboval ve skříni. Muž se lekl a utekl i s penězi

Vimperští policisté pátrají po muži středního věku a tmavší pleti, který se v pátek ráno vloupal do jednoho z bytů v obci Vacov na Prachaticku. Zloděje přistihla sama majitelka bytu ve chvíli, když se jí zrovna přehraboval ve skříni. Muž se lekl a z bytu utekl i s odcizenou finanční hotovostí a cennostmi. Policisté nyní žádají veřejnost o spolupráci při pátrání.

Nepříjemné probuzení má za sebou obyvatelka jednoho z přízemních bytů v obci Vacov na Prachaticku. V pátek okolo půl deváté ráno totiž přistihla přímo ve svém pokoji zloděje, jak se jí právě přehrabuje ve skříni. Svým příchodem pachatele vyplašila, muž však stačil ještě popadnout finanční hotovost a z bytu se mu podařilo utéct.

„Kromě toho, že odcizil finanční hotovost a další cennosti, rozbil majitelce bytu okno. Na místo byli ihned přivoláni dva policisté, včetně kriminalistického technika a policejního psovoda, kteří po pachateli nyní pátrají. Je však pravděpodobné, že muž z místa odjel přistaveným a zatím nezjištěným vozidlem,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová. Policisté z Vimperku nyní žádají veřejnost o spolupráci při pátrání.

Muž je přibližného stáří 25 až 40 let, měří 165 až 170 centimetrů, je hubené postavy a tmavší pleti. Na sobě měl v den vloupání černé oblečení, černou kšiltovku a na tváři má plnovous. Hovořil také plynulou češtinou. V případě jakýchkoli informací, které by vedly k vypátrání dotyčného pachatele, volejte na číslo 974 236 780, na tísňovou linku 158 nebo se můžete osobně dostavit také přímo na Obvodní oddělení policie ve Vimperku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, zloděj, pachatel, vloupání, Prachaticko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přistihla zloděje, když se jí přehraboval ve skříni. Muž se lekl a utekl i s penězi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.