Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči zasahovali u požáru domu v Hůrkách. Uvnitř zemřel člověk

Jihočeští hasiči zasahovali dnes ráno u požáru domu v Hůrkách na Českobudějovicku. Po jejich příjezdu na místo se propadla střecha a strop domu. Hašení proto probíhalo jen z venku. V domě byla podle tiskové mluvčí hasičů nalezena jedna osoba, která požár nepřežila. Přesné okolnosti a příčiny požáru jsou v šetření.

Požár byl jihočeským hasičům nahlášen po půl osmé ráno v Nové Vsi, části obce Hůrka. Na místo bylo vysláno několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů a velké množství techniky. Podle prvních hlášení se mělo jednat o požár kotelny domu. „Když hasiči na místo přijeli, hořel jednopatrový rodinný dům v plném rozsahu. Zároveň se propadla střecha a strop domu. Hasiči ihned zahájili hasební práce. Vzhledem k nestabilitě objektu zásah probíhal zvnějšku, žádný z hasičů nevstupoval dovnitř," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

V domě byla nalezena osoba, u které už mohl lékař jen konstatovat smrt. Další člověk byl podle Matějů převezen zdravotníky do nemocnice.

Hasiči by měli mít v tuto chvíli požár pod kontrolou. V následujících hodinách bude probíhat dohašování a vyklízení objektu. „Výše vzniklé škody zničeného objektu a příčina vzniku požáru bude známa až po úplné likvidaci požáru,“ uvedla Matějů na webu.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali u požáru domu v Hůrkách. Uvnitř zemřel člověk  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.