Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z kaple někdo ukradl sto let starou sošku Panny Marie. Nepochopitelné, říká starosta

Z kapličky v šumavském podhůří neznámý pachatel ukradl sošku Panny Marie Lurdské. O události informoval policii starosta obce Stachy. Ten pro čin neznámého pachatele těžko hledá pochopení. Na policii se mohou obrátit případní svědci.

O případu informovala policejní mluvčí Martina Joklová. Ke krádeži došlo v obci Stachy na Prachaticku nedaleko Vimperka. „Dosud neznámý pachatel se z neděle na pondělí za použití násilí vloupal do Kaple Panny Marie Bolestné v obci Stachy. Z kaple následně odcizil dřevěný model kapličky včetně sošky Panny Marie výšky 20 cm a dále z dřevěného klekátka odcizil porcelánovou sošku Panny Marie Lurdské v barevném provedení,“ popsala mluvčí.

Soška Panny Marie Lurdské je vysoká 50 centimetrů, chránil ji skleněný poklop. Dílo je staré zhruba sto let. Policii krádež nahlásili zástupci obce.

„Jsme s nimi v kontaktu, informace jsme jim předali. Jsou ale velmi dílčí, takže naděje asi není příliš velká,“ řekl redakci starosta obce Stachy Petr Lampa. Ten pro čin podle svých slov těžko hledá pochopení. 

Zloděj měl způsobit škodu ve výši nejméně 25 tisíc korun. Vimperští policisté po pachateli pátrají. „Zároveň žádají případné svědky události o informace, které jim můžou poskytnout na tísňovou linku 158. Děkujeme,“ dodala Joklová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Novák

Štítky stachy, prachaticko, šumava, jižní čechy, česko, krádež, kaple, socha, panna marie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z kaple někdo ukradl sto let starou sošku Panny Marie. Nepochopitelné, říká starosta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.