Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Byla hodně bita, řekli dnes svědci u soudu, který řeší deset let starou vraždu

Zavražděný Daniel Bodnár, jehož podle obžaloby před deseti lety usmrtil v Českých Velenicích na Jindřichohradecku jeho bratranec Ján Sedlák, se údajně choval ke své partnerce agresivně a bil ji. Před českobudějovickým soudem to dnes řekli předvolaní svědci. Bodnárova partnerka je obžalovaná z účastenství ve formě pomoci vraždy, za což jí hrozí až desetileté vězení. Sedlák, jenž podle obžaloby Bodnára ubodal nožem, může dostat až dvacetiletý trest.

„Kristýna byla hodně bita, věděli jsme to v Českých Velenicích a viděli jsme to na ní, když jsme chodili na procházky s kočárky," uvedla dnes svědkyně. Dodala, že Bodnár by agresivní i vůči svým dětem, které s obžalovanou měl. „Děti se ho bály," řekla.

Nyní pětatřicetiletý Sedlák podle obžaloby v srpnu 2012 zabil v Českých Velenicích Bodnára, kterého tehdy záměrně uspala jeho partnerka. Obžalovaný pak tělo mrtvého bratrance uložil do sudu, který zabetonoval ve sklepě. Informace o mrtvém se k policistům dostala až loni od kontaktu z drogové scény. Pátrání je loni v říjnu přivedlo do domu v Českých Velenicích, kde tělo zabalené v látce a ukryté v plastovém sudu našli pod betonovou podlahou ve sklepě.

„Sedlák mi říkal, že Bodnár ubližuje Kristýně, že ji bije," uvedl dnes další svědek, jenž mrtvého i obžalované zná. Zavražděný měl s obžalovanou, které je nyní 29 let, tři malé děti. Žena soužití popisovala jako velmi problematické. Její partner prý nepracoval a živil se nelegálně. Dodala, že Bodnár ji nutil k tomu, že by si mohla vydělávat jako prostitutka. Obžalovaná se časem sblížila se Sedlákem a stali se milenci.

Soud začal řešit případ deset let staré vraždy. Obžalovaným hrozí až 18 let vězení

Soud v Českých Budějovicích dnes začal projednávat případ vraždy, ke které došlo na Jindřichohradecku v srpnu 2012. Obětí byl tehdy šestadvacetiletý Slovák, kterého zavraždil jeho bratranec poté, co zavražděnému přítelkyně podala lék dithiaden....

Podle obžaloby dala žena Bodnárovi před smrtí do přesnídávky prášky dithiaden, po nichž usnul. Uvedla, že její tehdejší partner užíval často různé léky a dithiaden si párkrát dal i do džusu. Podle ní se po užití léků uklidnil a nebyl tak agresivní. Kvůli tomu mu podala dithidaden i před smrtí. Odešla pak s dětmi ven a netušila, co se s jejím partnerem stalo. Sedlák jí prý pak jen řekl, že se nemusí strachovat, že všechno vyřešil. „Na nic jsem se neptala, měla jsem jen strach," odpověděla na dotaz, proč nepátrala po zmizelém partnerovi. Po několika týdnech odjela asi na půl roku na Slovensko se Sedlákem k jeho příbuzným.

Soud dnes líčení přerušil a bude pokračovat 2. února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky soud, vražda, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byla hodně bita, řekli dnes svědci u soudu, který řeší deset let starou vraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.