Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přeplněné obchody jako ráj kapsářů. Jak se vyhnout jejich útokům?

Vánoce se kvapem blíží a obchody i v těchto posledních dnech praskají ve švech. Vánoční shon nahrává hlavně kapsářům, kteří se zaměřují na nepozorné nakupující nebo cennosti, které velmi často zůstávají v autech na parkovištích. Jak předejít tomu, aby nám taková událost zkazila svátky?

Soubor rad, jak se nestát obětí kapsářů, zveřejnili na svém webu jihočeští policisté. Ti upozorňuji na to, že by si lidé měli dát pozor nejen v obchodech a nákupních centrech, ale také na přilehlých parkovištích. Zloději se totiž velmi často vloupají i do aut a odnesou si cennosti, které tam jejich majitelé nechali. 

Podle policejní mluvčí Lenky Pokorné by měli mít lidé hotovost u sebe rozdělenou na menší částky a peníze nosit odděleně. Pokud vám totiž kapsář sáhne do kabelky nebo tašky a ukradne peněženku, předejdete tomu, že přijdete o veškeré vybrané peníze. „Peněženku a doklady nenechávejte navrchu kabelky či nákupní tašky. Osobní doklady ideálně nenoste v peněženkách. Kabelku mějte vždy v podpaží a držte na ní pořád ruku. Pokud nosíte batoh, myslete na to, že jeho obsah není v případné tlačenici v bezpečí," popsala v tiskové zprávě Pokorná. Stejně tak není vhodné nosit například peněženku v zadní kapse u kalhot.

Lidé by podle policie ale měli využívat co nejvíce bezhotovostní placení. „Na kartu ani do peněženky si nikdy nepiště pin kód ke své kartě,“ upozorňuje mluvčí.

Nakoupené zboží nebo tašky by lidé neměli nikdy nechávat bez dozoru v nákupních košících nebo viditelně v autě. „V případě jakékoli krádeže volejte ihned linku 158,“ uzavírá Pokorná.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, prevence, krádeže, obchody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeplněné obchody jako ráj kapsářů. Jak se vyhnout jejich útokům?  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.