Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeští celníci v lednu zadrželi padělky za 60 milionů korun

Padělky za zhruba 60 milionů korun se podařilo jen za leden odhalit jihočeským celníkům. Během poslední kontroly v obci Studánky na Českokrumlovsku našli přes šest stovek kusů zboží. Zadrželi například hodinky, které by v ceně originálu vyšly na sedm milionů korun. Prodejci hrozí vysoká pokuta.

Poslední kontrolu provedli jihočeští celníci o uplynulém lednovém víkendu v jedno provozovně v obci Studánky na Českokrumlovsku. „Zde na prodejní ploše provozovny odhalili celkem 666 kusů zboží, u něhož pojali podezření, že porušuje práva k ochranným známkám. Jednalo se o stovky kusů galanterního zboží, ale také 42 kusů hodinek luxusních značek, které vykazovaly znaky padělků,“ popsal mluvčí jihočeských celníků Radek Kréda.

 Za nejdražší kus hodinek by podle něj lidé zaplatili v originální ceně 7 milionů korun. Prodejce je tady ale nabízel za necelé dva tisíce. „Od začátku letošního roku tak pracovníci celního úřadu odhalili v rámci provedených kontrol zboží vykazující znaky padělků v hodnotě dosahující 60 milionů korun,“ doplnil Kréda.

Kromě padělků našli celníci v provozovně také více než tři tisíce krabiček cigaret, které byly špatně označené. Tabákovou nálepkou s písmenem F. „Obchodníci s tabákovými výrobky mohli prodávat nebo skladovat jednotková balení cigaret s tabákovou nálepkou s touto sazbou daně označenou písmenem „F“ nejpozději do 31. března 2022. Na tyto zajištěné cigarety se podle zákona o spotřebních daních pohlíží jako na cigarety značené nesprávným způsobem,“ vysvětlil mluvčí celníků.

U tabákových výrobků značených nesprávným způsobem může dostat prodejce pokutu až 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky celníci, jihočeský kraj, padělky, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jihočeští celníci v lednu zadrželi padělky za 60 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.