Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vrabel se odvolal proti tomu, že soud nechal jeho insolvenčního správce ve funkci

Pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrabel se odvolal proti rozhodnutí, jímž soud zamítl Vrabelův návrh, aby soudce zprostil funkce Vrabelova insolvenčního správce. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku. Odůvodnění dodá do pěti pracovních dní, uvedl Vrabelův obhájce Radek Suchý. Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil v lednu Vrabelovo oddlužení a prohlásil na jeho majetek konkurz. Vrabel podle soudu v insolvenčním řízení nedělá maximum pro to, aby uspokojil věřitele. Vrabel řekl, že soud považuje za politický proces.

Jsou demokratické základy v ohrožení? Zpráva ministerstva vnitra považuje za riziko nespokojené občany

Demokratické základy v tuzemsku ohrožuje velká skupina lidí, kteří jsou nespokojeni s uspořádáním a směřováním státu. Alespoň to vyplývá ze situační zprávy, kterou zveřejnilo ministerstvo vnitra. Ve druhé polovině roku 2022 musela podle dokumentu...

Insolvenčním správcem je Martin Koubek. "Správce mě veřejně pomlouvá," řekl v lednu u soudu Vrabel. Soudce Zdeněk Strnad již v lednu uvedl, že správce plní své povinnosti pečlivě a svědomitě. "O tom ostatně svědčí i jeho poslední zjištění ohledně čtyř kusů investičních zlatých slitků doplněných do majetkové podstaty dlužníka s tím, že dlužník byl vyzván k jejich předání," uvedl Strnad. O zlatě informoval Koubek v insolvenčním rejstříku.

Na účtu majetkové podstaty bylo v lednu 103 239 korun. Podle Koubka u Vrabela chybí poctivé chování dlužníka.

Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil v lednu Vrabelovo oddlužení. Soudce Strnad argumentoval tím, že Vrabel nedělá maximum pro to, aby uspokojil věřitele. Stejný názor má i Koubek. Podle něj dluží Vrabel 2,6 milionu korun, za rok a půl oddlužení zatím splatil 14 493 korun, 0,5 procenta dluhu. Při oddlužení má splatit 30 procent dluhu. Vrabel si teď nemůže dalších pět let podat znovu insolvenční návrh. Z přehledu pohledávek vyplývá, že Vrabel dluží přes 435.000 Kč Nadaci Karla Janečka nebo přes 336. tisíc korun pivovarské skupině Heineken. K některým dluhům Vrabel řekl, že jde o podvody vůči němu.

Jiný soud se bude zabývat podezřením, že Vrabel šířil poplašné zprávy kvůli výrokům o jaderném útoku. Vrabel loni v listopadu zveřejnil video, ve kterém uvedl, že česká vláda chce ze stíhaček zaútočit na Ruskou federaci jadernými zbraněmi. Vrabel ale obvinění, že šířil poplašnou zprávu, odmítl. Uvedl, že jen spekuloval o krocích vlády.

Dezinformátora Vrabela policie po výslechu propustila. Ve videu ukázal oblečení, které mu zničili odpůrci

Pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela v sobotu odpoledne zadržela policie kvůli šíření poplašné zprávy. Během sobotního večera o tom informovala redakce Drbny. Vrabel se pár hodin po zadržení o celé události a věcech, které ji...

Vrabel zorganizoval loni 17. listopadu pochod k budově České televize (ČT) v Praze na Kavčích horách, požadoval, aby mohl v televizi vystoupit s projevem. Televize to už předtím odmítla. Na demonstraci zaznívala vedle kritiky obsahu zpravodajství ČT i kritika vlády. Vrabel organizoval protivládní protesty i dřív, na demonstraci 28. října se podle odhadů policie sešly nižší desítky tisíc lidí. V lednu se u soudu probíraly i peníze, které lidé posílali pořadatelům demonstrací. Vrabel uvedl, že nejdřív chodily peníze na účet jeho manželky, pak jiným lidem, teď opět míří na účet manželky. "Klient nikdy nepoužil pro sebe nic z peněz poslaných na protivládní demonstrace," řekl Vrabelův advokát Radek Suchý.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Sváček/Mafra/Profimedia

Štítky ČR, soud, kriminalita, Vrabel, insolvence, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrabel se odvolal proti tomu, že soud nechal jeho insolvenčního správce ve funkci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.