Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé vstupují na led, který ale není dostatečně silný. Riskantní chování může skončit tragicky, varují policisté

I přesto, že se teploty v posledních dnech držely pod nulou a některé řeky a rybníky zamrzly, policie před vstupem na led varuje. Jeho tloušťka není dostatečná a procházení po zamrzlé řece podle nich může skončit tragicky.

Policie na nebezpečí vstupu na zamrzlé ledové plochy upozorňuje pravidelně. I přesto se dále objevují lidé, kteří se na nedostatečně silném ledu procházejí. „Ve čtvrtek odpoledne zvíkovští policisté zahlédli u Žďákovského mostu trojici osob, která se na tenkém ledu pohybovala. Tentokrát jejich riskantní chování naštěstí nedopadlo záchrannou akcí," uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Mnohdy je ale třeba pomoci nejen policistů, ale i hasičů. Před dvěma lety se například kvůli třem bruslařům, kteří se propadli do Orlické přehrady na Písecku, dostali do nebezpečí i samotní hasiči. „Tehdy se jednalo o dva muže ve středním věku a jednoho mladšího muže, kteří si vyrazili na brusle, ale tající led nevydržel, všichni se postupně propadli do vody a nemohli se dostat ven. Na místě zasahovali hasiči, policisté i zdravotnická záchranná služba a vrtulník. Do nebezpečí se tehdy dostali také zasahující hasiči, kteří se z vody museli dostat za pomoci vrtulníku,“ připomněla událost mluvčí.

Policisté proto varují, aby lidé na led nevstupovali. „Tloušťka ledu není dostatečná pro bruslení ani chůzi. Někteří lidé si zřejmě nebezpečí dostatečně neuvědomují," uzavřela.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Žďákovský most, krimi, policie, led, varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vstupují na led, který ale není dostatečně silný. Riskantní chování může skončit tragicky, varují policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.