Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj se vloupal do prodejny a způsobil škodu za desítky tisíc. V minulosti už byl trestaný

Škodu za necelých 80 tisíc korun způsobil šestačtyřicetiletý muž, který před několika týdny vloupal do prodejny s mobilními telefony ve Strakonicích. Muž betonem rozbil výlohu, poničil některé zboží a ukradené telefony prodal. Pachatele, který má bohatou kriminální minulost, policie vypátrala.

Incident se stal 18. ledna ve večerních hodinách v Lidické ulici ve Strakonicích. Zloděj kusem betonu rozbil výlohu obchodu, poškodil vystavené zboží, stojany na telefony, polepy ve výloze a dva mobily ukradl. Způsobená škoda dosáhla téměř 80 tisíc korun.

Policisté ještě ten večer vyjížděli na místo a případem se začali zabývat. Během měsíce se jim podařilo vypátrat telefony, které pachatel hned po vloupání prodal, ale i samotného zloděje. Tím je šestačtyřicetiletý muž z Českého Krumlova. „Jeho kriminální minulost je opravdu bohatá. Opakovaně byl několikrát trestaný za majetkovou a násilnou trestnou činnost," popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Muž měl podle policie z Krumlova odjet do Strakonic za prací. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu krádež. „V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Strakonice, Český Krumlov, krimi, policie, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se vloupal do prodejny a způsobil škodu za desítky tisíc. V minulosti už byl trestaný  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.