Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dezinformátor Vrabel je v konkurzu. Jde o politický proces, komentuje rozhodnutí soudu

Soud tento týden vyhlásil konkurz na majetek dezinformátora a pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela. Předcházelo tomu lednové zrušení jeho oddlužení. Podle soudce Zdeňka Strnada se nesnažil co nejvíc uspokojit své věřitele. Navíc napomohl vyvést část peněz, které insolvenční správce zahrnul do majetkové podstaty. O neochotě Vrabela splatit své dluhy svědčí také to, že z dluhu 2,7 milionu korun splatil za 17 měsíců 14 500 korun. Pro úspěšné oddlužení je potřeba splatit 30 procent dluhu.

„Protože je nepochybné, že dlužník nejenže neplní podstatné povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, ale navíc vyšly najevo i okolnosti, na jejichž základě lze důvodně předpokládat, že oddlužením je sledován nepoctivý záměr, nemá soud jinou možnost než schválené oddlužení zrušit,“ popisuje v odůvodnění soudce Zdeněk Strnad.

Ladislav Vrabel podle něho od samého počátku neplnil řádně své povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení a podáním návrhu na povolení oddlužení sledoval nepoctivý záměr namísto snahy po plném uspokojení pohledávek svých věřitelů. „Dosud neusiluje o co nejvyšší možné jejich uspokojení. Naopak. Zachovává si svůj dosavadní životní (nad)standard a především prostor k plnění svých životních priorit na úkor plnění svých povinností v insolvenčním řízení,“ dodává Strnad.

Vrabel podle svých slov, která pronesl v lednu u soudu, nevlastní žádný majetek, nemá v tuzemsku založený bankovní účet a na tom srbském, který používá, měl tehdy do 100 euro. Nově se podle svých slov živí jako realitní makléř ve firmě Capitan Finance, která patří jeho ženě, Srbce Bojaně Vurdelja. Firma sídlí na známé adrese Rybná 716/24, kde má virtuální sídlo několik tisíc firem. Společnost Capitan Finance koupila Vurdelja v prosinci loňského roku a Vrabela v ní zaměstnala o měsíc později.

Už v březnu ho čeká také další soud, kde se budou řešit jeho výroky na internetu. Kvůli tomu ho zadržela policie 21. ledna. Po výslechu byl propuštěn na svobodu. Zadržený dezinformátor měl v listopadu loňského roku ve videu na svém facebookovém profilu říct, že „naše vláda chce útočit na Ruskou federaci jadernými hlavicemi ze stíhaček.“

Podle Vrabela jde o politický proces. „Když mě zatkli a zadrželi, vůbec mi neřekli, o co jde. To je ten psychický nátlak a týrání. Čekal jsem na advokáta, ten přijel a řekl, že je ta věc vytržená z kontextu. To, o čem jsem mluvil, byla jen spekulace. Co by se stalo, kdyby… Je to komentář na naši politiku a snahou, abychom nebyli zataženi do války,“ řekl Vrabel k videu, kvůli kterému ho policie zadržela.

Vrabel si stojí za tím, že podobné video není důvodem k zatčení. „Advokát řekl, že podáme stížnost na policii a státní zastupitelství. Lidi se takhle nesmí zatýkat,“ řekl ke svým příznivcům a dodal: „Uvidíme se brzy u soudu, protože kvůli tomuhle obvinění k němu brzy půjdu. Dostal jsem se na stejnou úroveň, jako je Luboš Volný nebo Josef Skála. Je to čistě politický proces.“

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Sváček/Mafra/Profimedia

Štítky Ladislav Vrabel, Rusko, Česko, policie, oddlužení, Josef Skála, Zdeněk Strnad, Státní zastupitelství ČR, konkurz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Když vidíme kteří odborníci jsou nazýváni lepšolidkafenisty jako dezinfo(jiného názoru) začíná být z toho slova čestný titul.Pan Vrábel má podobné potíže jako cca sedm set tisíc lidí. Spojil si nákup stíhaček schopných nést zmíněné zbraně s jejich použitím.Perestrojka po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Sami, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Pokáč Sexuální násilí,to napoví kde jsme,to se neřeší.O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Překupníci prodávají naše vody, energie jako by nám účtovali nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny do koncentráků za 2 světové váky. Dovede lichvářská zbrojařská válečnická zlodějská mafiánská vražedná chobotnice svět do.. viz film Planeta opic podle vzoru Četa, Forest Gump -Vietnam, Jugoslávie, Arábie, Afgánistán ?

Pátek, 24. února 2023, 06:16Odpovědět

Dezinformátor Vrabel je v konkurzu. Jde o politický proces, komentuje rozhodnutí soudu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.