Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár stavení. Škoda přesáhne tři miliony korun

Škodu za více než tři miliony korun způsobil požár stavení v obci Svatý Jan nad Malší na Českobudějovicku. Na místě zasahovalo od nedělního večera několik jednotek dobrovolných i profesionálních hasičů. V domě nikdo nebyl. Příčinu požáru hasiči neuvedli.

Stavení začalo hořet v obci Svatý Jan nad Malší v části obce Sedlec. Na místě zasahovali od nedělního večera profesionální hasiči z Trhových Svinů a Kaplice a dobrovolné jednotky z Kaplice, Velešína, Svatého Jana nad Malší, Římova a Ločenic. „Požár zasáhl stavení o dvou obytných částech. V době příjezdu hasičů hořela jedna obytná část, a to v plném rozsahu, tedy přízemí, patro i střecha. Hasiči vytvořili šest proudů, zřídili čerpací stanoviště a vodu na požářiště dodávali kyvadlově cisternami," popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Kromě likvidace požáru museli hasiči zabránit rozšíření požáru na nezasaženou část stavení. To se podařilo před devátou hodinou večer, o necelé dvě hodiny později dostali hasiči plameny pod kontrolu. 

„V domě nikdo nebyl, hasiči nemuseli nikoho evakuovat,“ popsala Matějů. Vzniklá škoda bude podle Matějů přesahovat tři miliony korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár stavení. Škoda přesáhne tři miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.