Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dezinformátora Vrabela čeká soud. Jeho příznivci plánují demonstraci před budovou

Soud ve čtvrtek projedná případ dezinformátora a pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela viněného ze šíření poplašné zprávy kvůli výrokům o jaderném útoku. K budově Obvodního soudu pro Prahu 1 mají podle všeho dorazit také jeho příznivci.

Vrabel v jednom ze svých videí koncem minulého roku řekl, že „naše vláda chce útočit na Ruskou federaci jadernými hlavicemi ze stíhaček.“ Kvůli tomu ho zadržela policie 21. ledna. Po výslechu byl propuštěn na svobodu.

Podle Vrabela jde o politický proces. „Když mě zatkli a zadrželi, vůbec mi neřekli, o co jde. To je ten psychický nátlak a týrání. Čekal jsem na advokáta, ten přijel a řekl, že je ta věc vytržená z kontextu. To, o čem jsem mluvil, byla jen spekulace. Co by se stalo, kdyby… Je to komentář na naši politiku a snahou, abychom nebyli zataženi do války,“ řekl Ladislav Vrabel Vrabel k videu, kvůli kterému ho policie zadržela.

Vrabel si stojí za tím, že podobné video není důvodem k zatčení. „Advokát řekl, že podáme stížnost na policii a státní zastupitelství. Lidi se takhle nesmí zatýkat,“ řekl ke svým příznivcům a dodal: „Uvidíme se brzy u soudu, protože kvůli tomuhle obvinění k němu brzy půjdu. Dostal jsem se na stejnou úroveň, jako je Luboš Volný nebo Josef Skála. Je to čistě politický proces.“

K budově Obvodního soudu pro Prahu 1 ho podle všeho přijdou podpořit příznivci. Mezi ně patří také Miroslav Kelnar, který se do povědomí veřejnosti zapsal tím, že vloni předčasně ukončil mítink Andreje Babiše v Třeboni, když policii nahlásil hrozbu atentátem. Celou událost jsme tehdy popisovali zde.

„Budeme dělat demonstraci před budovou soudu v době jeho konání a budu tam mít transparent a megafon. Budeme hrát Kryla a hlásit občanům, že se jedná o politicky motivovaný soud. Budeme tam dělat něco podobného, jako jsme měli zde, když soudili Jaroslava Popelku za poplašnou zprávu u stejného soudu před 14 dny. Mám to naplánováno tak, že po soudu pak půjdeme k Svatému Václavovi a tam by snad ještě mohl mít pan Vrábel projev, pokud bude souhlasit,“ napsal redakci Drbny Miroslav Kelnar.

Pro Vrabela to není první letošní soudní jednání. Minulý týden vyhlásil soud konkurz na jeho majetek. Předcházelo tomu lednové zrušení jeho oddlužení. Podle soudce Zdeňka Strnada se nesnažil co nejvíc uspokojit své věřitele. Navíc napomohl vyvést část peněz, které insolvenční správce zahrnul do majetkové podstaty. O neochotě Vrabela splatit své dluhy svědčí také to, že z dluhu 2,7 milionu korun splatil za 17 měsíců 14 500 korun. Pro úspěšné oddlužení je potřeba splatit 30 procent dluhu.

„Protože je nepochybné, že dlužník nejenže neplní podstatné povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, ale navíc vyšly najevo i okolnosti, na jejichž základě lze důvodně předpokládat, že oddlužením je sledován nepoctivý záměr, nemá soud jinou možnost než schválené oddlužení zrušit,“ popisuje v odůvodnění soudce Zdeněk Strnad.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky Ladislav Vrabel, Praha, policie, oddlužení, Rusko, Zdeněk Strnad, Andrej Babiš, svatý Václav, Josef Skála, Jaroslav Popelka, soud, poplašná zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dezinformátora Vrabela čeká soud. Jeho příznivci plánují demonstraci před budovou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.