Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Gang bytařů napáchal škodu za miliony. Podle policie řádil i na jihu Čech

Policie navrhla obžalovat skupinu čtyř cizinců, kteří páchali trestnou činnost na území České republiky. Gang ve věku od 22 do 25 let způsobil krádežemi v rodinných domech ve čtyřech krajích od března do září loňského roku škodu přes 2,5 milionu korun. Podle kriminalistů muži řádili mimo jiné i v Jihočeském kraji.

„Výběr objektů byl náhodný, cílem byly především hodnotnější nemovitosti nacházející se v okrajových částech měst. Rodinné domy si měli tipovat náhodně. Zaměřili se v nich zejména na finanční hotovost, drobné věci a šperky. Kromě značného množství šperků však odnášeli i netypické či kuriózní věci. Jako lup si měli odnést například také velikonoční čokoládové figurky, drobné zboží parfumerie, nářadí, stan a množství drobné elektroniky,“ shrnula mluvčí královéhradecké policie Magdaléna Vlčková.

Gang zlodějů se podařilo dopadnout náchodským kriminalistům. „V průběhu vyšetřování se podařilo zjistit, že pachatelé v krátké době vystřídali několik vozidel, ve kterých se pak pohybovali na území České republiky a nezřídka je využívali i přespávání. Při páchání trestné činnosti se chovali profesionálně a jako členové organizované skupiny měli rozdělené úkoly a dobře připravený plán,“ vysvětluje kriminalista, který se případu intenzivně věnoval.

Čtveřice mužů je viněna z osmadvaceti skutků, za které jim hrozí až osm let za mřížemi.

Spis, který se váže k činnosti čtyřčlenného gangu, má zhruba 3000 stran a policisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a územního odboru Náchod věnovali jejímu objasnění v součtu tisíce hodin práce. „Za poslední rok jde o jeden z nejrozsáhlejších případů majetkové trestné činnosti, který přesahoval hranici Královéhradeckého kraje," řekla dnes ČTK Vlčková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, Policie ČR, gang, zloděj, byt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang bytařů napáchal škodu za miliony. Podle policie řádil i na jihu Čech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.