Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Uniforma musela dolů. Hlubočtí strážníci lovili z bahna zatoulaného kokršpaněla

Video natočené hlubockými strážníky se v posledních dnech stalo hitem internetu. Hlídka městských policistů na něm zachraňuje z bahna na okraji Podhradského rybníku zatoulaného kokršpaněla. Uniforma tak musela dolů a po úspěšné záchraně čekala psa i strážníka „sprcha“ v nedaleké myčce na čerpací stanici.

O dvojici kokršpanělů, kteří pobíhají po frekventované silnici, se strážníci dozvěděli v dopoledních hodinách. „Snaha psy přilákat byla marná, neboť psi byli nedůvěřiví a rozběhli se proti jedoucím vozidlům v protisměru. Strážníci se tedy vydali za nimi služebním vozidlem se zapnutým majákem, aby upozorňovali vozidla jedoucí naproti nim a předešli tak případné nehodě či srážce vozidel se psy,“ popisují hlubočtí strážníci.

Po chvíli se strážníkům povedlo psy vozidlem nasměrovat na hráz, kde si pobíhali sem tam od Židovského hřbitova až k hrázi rybníku Velký Zvolenov. „Po nějaké době na hráz dorazila jedna z majitelek psů, která se je snažila přivolat. To bohužel nemělo žádný efekt a psi se opět rozutekli směrem k hlavní silnici, kterou přeběhli a zmizeli v houští vedle Podhradského rybníku,“ doplňují strážníci. Po pár minutách po zatoulaných útěkářích pátrali nejen strážníci, ale také obě majitelky.

Po chvíli byl jeden pes spatřen, jak uvízl v bahně Podhradského rybníku. „Jeden ze strážníků se rozhodl, že pro něj dojde, a tak musela jít uniforma stranou, neboť bahno nebylo pevné a strážník se do něj propadal již u břehu. Pomocí odchytové tyče vypůjčené od Animal rescue strážník psa odchytl a s pomocí muže, který tou dobou pracoval na stavbě vedle rybníku psa vytáhli. Mezitím šel druhý strážník pro vodítko, na které byl pes následně uvázán,“ vzpomínají na neobvyklý zásah strážníci.

Následně pes i strážník zamířili do nedaleké myčky. Malého útěkáře si poté převzala majitelka a odešla s ním domů. Druhý pes se mezitím také vrátil domů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hluboká, městská policie, pes, odchyt, Podhradský rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Uniforma musela dolů. Hlubočtí strážníci lovili z bahna zatoulaného kokršpaněla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.