Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Akademiím rostou náklady. Město pošle sportovcům mimořádně stovky tisíc korun

Dražší jsou cesty i provoz sportovišť. Sportovním akademiím v Českých Budějovicích rostou náklady na provoz, na což dnes reagovali zastupitelé města. Ti rozhodli o mimořádném příspěvku pro hokejisty, fotbalisty a volejbalisty, kteří dostanou v součtu téměř dva miliony korun.

Věc dnes projednávali českobudějovičtí zastupitelé. Ti reagovali na rozhodnutí z letošního září, kdy město rozdělovalo mimořádný příspěvek sportovním klubům, které získaly dotaci na aktivity pro rok 2022. 

„Chtěli bychom akademiím navýšit prostředky pro letošní rok o 10 procent, stejně jako jsme to udělali rozhodnutím rady v srpnu a zastupitelstvem v září u ostatních klubů, které provozují sport amatérský nebo rekreační. Akademie dělají spíše ten výkonostní a byly z toho opatření vyjmuty. Chtěli bychom, aby podmínky byly pro všechny na území města stejné,“ řekl dnes při jednání zastupitelů náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Finance zamíří na podporu dětí, kteří se věnují hokeji, fotbalu a volejbalu podle již schváleného memoranda. Například hokejová akademie dostane 875 tisíc korun a fotbalová 700 tisíc. Pro bylo 34 přítomných zastupitelů.

Název

Přidělená dotace v rámci memoranda o spolupráci při rozvoji klubové akademie

Návrh 10 %

HC České Budějovice, z.s.

8.750.000 Kč

875.000 Kč

SK Dynamo České Budějovice akademie, z.s.Volejbalový klub České Budějovice, z.s.

7.000.000 Kč

700.000 Kč

Volejbalový klub České Budějovice, z.s.

2.350.000 Kč

235.000 Kč

1.810.000 Kč

Zdroj: Město České Budějovice

„Za sportovní komisi to chválím. Když jsme podpořili ostatní kluby, tak i těchto 10 procent je férových a budeme hlasovat pro,“ reagoval opoziční zastupitel Jaroslav Berka (ANO).

K němu se přidal další opozičí zastupitel za ANO Viktor Lavička, který návrh podpořil. „Víme, že náklady na cestování, energie a jiné věci rostou raketově,“ přidal. 

Jeho slova potvrzuje výkonný ředitel akademie SK Dynamo České Budějovice Petr Benát„Určitě jsme spokojeni. S ohledem na situaci musíme některé věci krýt z našich zdrojů, ale tohle nám moc pomůže a jsme za to rádi,“ řekl Budějcké Drbně. 

Náklady fotbalové akademii rostou například kvůli rostoucím cenám energií. „Jedním z největších výdajů je pro nás provoz nafukovací haly, kde máme od listopadu do března každý víkend od rána do večera turnaje,“ vysvětlil Benát. 

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky české budějovice, sport, akademie, dotace, peníze, dynamo, fotbal, motor, hokej, volejbal, SK Dynamo České Budějovice, Petr Benát, ANO 2011, ODS, Jaroslav Berka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akademiím rostou náklady. Město pošle sportovcům mimořádně stovky tisíc korun  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.