Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo vyřešilo absenci levého beka. Před odjezdem na soustředění přichází Skovajsa

Zatímco se fotbalisté českobudějovického Dynama připravovali na plánovaný odjezd na soustředění do rakouského Kaprunu, přivítali v prvoligové kabině další posilu. Defenzivní řadu Jihočechů vyztuží šestadvacetiletý levý obránce Lukáš Skovajsa, který naposledy působil v Dinamu Bukurešť. Slovenský zadák podepsal smlouvu na tři roky.

Českobudějovičtí fotbalisté vítají v kabině další posilu. Bolavé místo na levém kraji obrany by měl pomoci zalepit slovenský obránce Lukáš Skovajsa. Šestadvacetiletý krajní obránce, který dokáže zaskočit i na pozici stopera, naposledy působil v rumunském Dinamu Bukurešť.

Rodák z Trenčína se k Dynamu připojil těsně před plánovaným odjezdem na soustředění do rakouského Kaprunu, kde bude chtít zaujmout kouče Jihočechů Davida Hořejše. Ten s ním s největší pravděpodobností počítá na levý kraj obrany, kde celek ze Střeleckého ostrova tlačí bota.

Skovajsa, který vytvoří zdravou konkurenci pro Jiřího Kladrubského, je zvyklý na úspěchy. Do nejvyšší slovenské soutěže naskočil už v osmnácti letech a hned v premiérovém ročníku mezi elitou si v dresu AS Trenčín připsal tři starty. A o dva roky později už slavil double.

Stejný scénář se opakoval i o rok později, kdy Trenčín navázal na historicky první double. V sezoně 2015/2016 slovenský celek prvenství v lize i domácím poháru zopakoval. Skovajsa si s trenčínským klubem zahrál i předkola Ligy mistrů a Evropské ligy.

Cenné zkušenosti nabral i jako člen reprezentační jednadvacítky. Pod vedením českého trenéra Pavla Hapala si připsal hned čtyři starty a podíval se i na malé Euro. Slováci tehdy porazili Polsko i Švédsko, kvůli porážce s Anglií se však do vytouženého semifinále nepodívali. Skovajsa všechny zmíněné duely sledoval z lavičky náhradníků.

Na začátku letošního roku pak nová akvizice Jihočechů poprvé změnila adresu. Ze Slovenska se Skovajsa stěhoval do Rumunska, kde zasáhl do čtrnácti soutěžních startů v dresu Dinama Bukurešť. K poslednímu duelu nastoupil slovenský obránce minulý týden, když celku z hlavního města Rumunska pomohl k záchraně v nejvyšší lize.

Teď už se hlásí na jihu Čech. V českobudějovickém Dynamu podepsal smlouvu na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, skovajsa, přestup, Lukáš Skovajsa, SK Dynamo České Budějovice, FC Dinamo București, Kaprun, Trenčín, Rumunsko, Liga mistrů UEFA, FK AS Trenčín, Jiří Kladrubský, Mistrovství Evropy ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo vyřešilo absenci levého beka. Před odjezdem na soustředění přichází Skovajsa  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.