Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ostrava dotáhla manko a remizovala s Budějovicemi 2:2

, aktualizováno 28. srpna 2020, 21:27

Fotbalisté Ostravy remizovali v předehrávce druhého kola první ligy s Českými Budějovicemi 2:2. Hosté ve 38. minutě vedli po gólech Pavla Šulce a Lukáše Matějky 2:0, těsně před přestávkou snížil z penalty Roman Potočný. Baník se v druhé půli zvedl s příchodem střídajících hráčů a jeden z nich Ondřej Chvěja nakonec tečovanou střelou v 85. minutě vyrovnal. Ostrava i podruhé v sezoně remizovala, Dynamo uhrálo první bod.

Baníku domácí premiéra herně ani bodově podle představ nevyšla. Po úvodním debaklu 0:6 se Slavií to byly možná trochu překvapivě České Budějovice, které v první půli působily fotbalověji a nebezpečněji.

Domácí dopláceli na časté ztráty a nepřesnosti. Hosté po nich dokázali rychle přenášet hru, ale v úvodu ještě žádnou akci ke gólu nedotáhli. Až ve 23. minutě jeden z několika výborných centrů Kladrubského našel na zadní tyči Šulce, který hlavičkou do Laštůvkova protipohybu zajistil Dynamu vedení.

Baník se nemohl dostat do zápasu. Hosté naopak nadále hrozili z brejků a při další možnosti Brandnera vynikl Laštůvka. V 38. minutě však už Jihočeši skórovali podruhé. Matějka na malém vápně z voleje napálil do sítě Javorkův centr ze strany a připsal si první gól v nejvyšší soutěži.

S Ostravou to nevypadalo dobře, přesto se nadechla. Rozhodčí Ardeleanu po konzultaci s kolegou u videa posoudil zákrok na Jiráska ve vápně jako nedovolený a Potočný z penalty v posledních sekundách první půle snížil.

Domácí udělali už o poločase dvě změny a ve druhém dějství šel jejich výkon přece jen pozvolna nahoru. Pořádně rozproudil hru Baníku až nigerijský mladík Tijani, který si dobrým pohybem říkal o balony. Nejprve hlavičkou minul branku, pak měl balon po pasu za obranu na levou nohu, ale rána mu nesedla. V 77. minutě do třetice trefil hlavou břevno.

Střídající hráči výkon Baníku zvedli a jeden z nich stál i za vyrovnáním. Chvěja při svém ligovém debutu v 85. minutě napřáhl z dálky a balon s dvojitou teči hostujících hráčů zaplul do protipohybu gólmana Drobného k tyči. Rozhodčí kvůli přerušení utkání a ošetřování nastavil přes 10 minut, žádný z týmů už ale výhru na svou stranu nestrhl.

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 2:2 (1:2)

Branky: 45. Potočný z pen., 86. Chvěja - 23. Šulc, 38. Matějka. Rozhodčí: Ardeleanu - Kotík, Hurych - Julínek (video). ŽK: Juroška, Holzer, Potočný - Kladrubský, Novák, Valenta. Diváci: 3900 (limit 5102 na stadionu).

Ostrava: Laštůvka - Juroška (46. Fillo), Pokorný, Stronati, Holzer - Jánoš (84. Reiter), Jirásek (46. Chvěja) - Lalkovič (62. Tetour), Kuzmanovič, Potočný - Šašinka (62. Tijani). Trenér: Kozel.

Č. Budějovice: Drobný - Kladrubský, Havel (90.+5 Talověrov), Králik, Novák - Čavoš, Javorek (71. Mršič) - Šulc, Havelka (80. Valenta), Brandner - Matějka. Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Ostrava, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, FC Baník Ostrava, SK Dynamo České Budějovice, Roman Potočný, Pavel Šulc, Lukáš Matějka, Ondřej Chvěja, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava dotáhla manko a remizovala s Budějovicemi 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.