Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Chci hrát pravidelně a získat nějaké sebevědomí. Mick van Buren si zvyká na jihočeské angažmá

Přesun z Hluboké nad Vltavou na stadion Dynama, seznámení s prostředím a novými spoluhráči a pak první trénink v tréninkovém centru na Složišti. Tak vypadal první den Micka van Burena na jihu Čech. O hostování nizozemského útočníka v budějckém manšaftu jsme informovali během pondělí. V Dynamu bude minimálně do konce roku s možností prodloužení angažmá do konce sezony.

Pro osmadvacetiletého Burena není Dynamo ničím neznámým. „Zdejší trenér o mne projevil velký zájem. Řekl mi o jeho plánech a stylu hry Dynama. Slyšel jsem o tom mnoho dobrého, něco si pamatuji také z loňského roku. To mi usnadnilo volbu jít do tohoto města,“ shrnul první den na jihu Čech Mick van Buren.

Na Střeleckém ostrově se objevil už v loňském roce, když v dresu Slavie odehrál proti Dynamu šestadvacet minut. „Minulý rok jsme tady hráli. Poté jsem viděl například zápas se Spartou. Pamatuji si, že hráli poměrně dobrý fotbal. A podobný styl, jako teď hraje Slavia. Takže o městě a o klubu už něco vím,“ dodal.

Buren: Chci hrát pravidelně a získat nějaké sebevědomí

Hlavním důvodem pro hostování je podle nizozemského ofenzivního univerzála snaha po pravidelném herním vytížení, které mu v mistrovské Slavii chybělo. V dresu „sešívaných“ odehrál v loňské sezoně čtrnáct zápasů, ve kterých se gólově prosadil pouze jednou.

„Odejít na hostování je podle mě dobré rozhodnutí. Posledních osm měsíců bylo i kvůli pandemii opravdu šílených. Nemohl jsem hrát pravidelně, což je nyní primárním cílem. Chci hrát pravidelně a získat nějaké sebevědomí. Doufejme, že až se vrátím, tak mi to umožní být v lepší pozici v týmu. Jsem si jistý, že stále mám Slavii co dát, jsem o tom přesvědčený, ale teď bych zde hledal herní vytížení obtížně, což mi hostování umožní. Zůstávám v české lize, trenéři mě budou mít na očích a budou vědět, co dělám. Jak pro klub, tak i pro mě je hostování nyní nejlepší volbou,“ shrnul Mick van Buren.

Evropské poháry a hostování v Haagu

Osmadvacetiletý Buren začínal s fotbalem v nizozemském Excelsior, kde se postupně probojoval i do dospělého mužstva. Po sestupu z Eredivisie nasázel ve druhé lize třináct gólů a řekl si o angažmá v dánském Esbjerg. Na severu Evropy strávil tři roky a poté putoval do Slavie Praha. V sešívaném dresu zažil povedené období, kdy s klubem dvakrát triumfoval v ligové soutěži a dvakrát v domácím poháru. S mužstvem si také zahrál v Lize mistrů a Evropské lize, poslední půlrok strávil na hostování v holandském Haagu.

Buren nemá za sebou úplně ideální start do roku 2020. „Mick má za sebou nešťastnou část roku 2020. Poté, co odešel na hostování do Nizozemska, neodehrál kvůli brzkému ukončení Eredivisie na jaře téměř žádné utkání. V létě se vrátil do Slavie, ale sužovaly ho drobné zdravotní potíže, a tak neměl příliš možnost zabojovat o místo v sestavě. Přirozeně potřebuje co nejvíce hrát. České Budějovice o něj měly dlouhodobý zájem. Věříme, že zde nabere potřebnou herní praxi a po návratu zabojuje o místo v kádru,“ přeje si člen představenstva pražské Slavie Jiří Bílek.   

Z nové posily je nadšen hlavní trenér Dynama David Horejš„O Micka jsme hrozně moc stáli. Ještě na soustředění v Rakousku jsme si určili priority, jak tým posílit a Mick byl jeden z hráčů, o kterého jsme moc stáli. Jsem moc rád, že vedení klubu udělalo vše pro to, aby tady takový hráč byl. Je to jen ukázka toho, že se i takoví hráči k nám teď nebojí chodit. Všichni věříme tomu, že naváže na výkony, které podával ve Slavii Praha a že nám výrazně pomůže,“ uzavřel hlavní trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Fortuna liga, Mick van Buren, sebevědomí, Česko, trenér, Hluboká nad Vltavou, Eredivisie, Haag, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Chci hrát pravidelně a získat nějaké sebevědomí. Mick van Buren si zvyká na jihočeské angažmá  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.