Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horejš po výhře nad Spartou: Jestli jsem cítil tlak na svou pozici? Neřešil jsem to

Jen dvěma trenérům v samostatné nejvyšší soutěži se povedlo dovézt Dynamo k vítězství na pražské Letné. Už v minulé sezoně David Horejš dovedl Jihočechy k remíze 3:3 se Spartou. V neděli senzačně jeho svěřenci zvítězili 4:2 a po sedmadvaceti letech na stadionu Sparty zvítězili.

Dynamo senzačně porazilo Spartu. Pražanům nasázelo na Letné čtyři branky

Fantastický výsledek vezou z Prahy fotbalisté Dynama České Budějovice. Jihočeši dokázali po 27 letech vyhrát na pražské Letné po vítězství 4:2 vybojovali první vítězství v této sezoně. Vítězný gól zaznamenal Petr Javorek.

„Recept určitě nemáme. Ale věděli jsme, že minulý zápas jsme tu také dobře zahráli a to jsme hráčům připomněli. Je ale nutné si přiznat, že minulý rok jsme sem jeli v úplně jiném rozpoložení po pěti výhrách v řadě. Teď jsme výhry neměli. O to cennější to je. Na Spartě musíte mít štěstí a podržel nás brankář,“ zhodnotil utkání spokojený trenér David Horejš.

Dynamo před utkáním uzavíralo ligovou tabulku a figurovalo na předposlední příčce. „Jestli jsem cítil tlak na svou pozici? Neřešil jsem to. Řešili jsme, co můžeme ovlivnit a to byla naše hra a tým. Na tom jsme dva týdny pracovali. To se povedlo. Kluci odvedli maximum,“ popisoval David Horejš.

Sparta sice držela víc míč, Dynamo bylo ale nebezpečnější. „Víme, že Sparta je Sparta. Přijeli jsme sem s nějakou taktikou, kterou jsme dodržovali. Sparta sice hrála na balonu, ale první poločas jsme možná větší šance měli my. Druhý poločas jsme hrozili z brejků. To byla naše taktika. Chtěli jsme hrát na rychlé brejky a povedlo se to. Dali jsme z brejků góly a máme tři body. Důležitý teď bude zápas s Bohemkou, kdy to musíme potvrdit,“ dodal slovenský křídelník Karol Mészáros.

Po první výhře v sezoně čeká na Dynamo další pražský manšaft. Už ve středu na jih Čech přijedou Bohemians Praha a Dynamo musí tohle vítězství potvrdit. „Je důležité, abychom na tohle vítězství navázali dalšími třemi body s Bohemkou,“ potvrzuje kouč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Fortuna liga, David Horejš, Letná, Bohemians 1905, Karol Mészáros, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horejš po výhře nad Spartou: Jestli jsem cítil tlak na svou pozici? Neřešil jsem to  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.