Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

"Tribuna štafle" nebude tolerována, na utkání v Ďolíčku nejezděte, vyzývá fanoušky Dynama pražská Bohemka

Legendární „tribuna štafle“ v pražském Ďolíčku končí. Policie ji při dalších utkáních nehodlá tolerovat. Bohemians proto žádá své fanoušky a příznivce budějckého Dynama, aby o nadcházejícím víkendu nemířili ke stadionu.

„Bohužel jsme byli informováni, že tolerance Policie ČR a Městské policie Praha v této záležitosti nebude pokračovat. Důvodů je pro to hned několik,“ říká manažer komunikace Bohemians Petr Koukal.

Už při minulých utkáních byl porušován zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti. „Při posledním utkání se Sigmou Olomouc došlo také k opakovaným stížnostem občanů na linku 158 na vědomé porušování mimořádných opatření ze strany fanoušků na štaflích. Takové stížnosti jsou relevantní a policie je musí řešit, přestože v předchozích případech docházelo z její strany k velké toleranci, které si jako klub velmi vážíme,“ dodal Koukal.

Klub je podle něho od samého začátku za fenomén štaflí rád. Fanoušky nyní nabádá k dodržování mimořádných opatření. „Dodržování mimořádných opatření nouzového stavu České republiky musí zůstat nadřazeno zájmu klubu a jeho fanoušků, byť si o jejich smysluplnosti může každý myslet své,“ doplnil Koukal a požádal fanoušky, aby na utkání nechodili.

Domácí prostředí Bohemians sedí

Sobotní utkání Bohemians s budějckým Dynamem začíná v 16:00. Bohemians se po většinu sezony drží ve spodní polovině tabulky, kam se propadli hned po prvních dvou kolech. Jak u pražského klubu bývá zvykem, silný je především na domácím hřišti. Z dosavadních 23 získaných bodů jich v Ďolíčku uhrál hned 18.

Poklidnému středu tabulky odpovídají i výsledky zelenobílých. Z posledních tří zápasů brali jednu výhru, remízu a prohru. O velké překvapení se postarali v sedmnáctém kole, kdy zvítězili na Letné.

V úvodním vzájemném zápase sezony dokázalo Dynamo potvrdit historickou výhru na Spartě a proti klokanům zvítězilo díky povedenému prvnímu poločasu 2:1. Vítěznou branku obstaral ve formě hrající Karol Mészáros.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bohemians Praha

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha, Fortuna liga, fanoušci, štafle, Bohemians 1905, SK Sigma Olomouc, Policie České republiky, AC Sparta Praha, Karol Mészáros, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Tribuna štafle" nebude tolerována, na utkání v Ďolíčku nejezděte, vyzývá fanoušky Dynama pražská Bohemka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.