Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podepsáno. Novým majitelem budějckého Dynama je právník Vladimír Koubek

Fotbalové Dynamo má nového majitele. Sto procent akcií získal od Miroslava Dvořáka a jeho společníků, jak informoval jako první Deník Sport, právník Vladimír Koubek. Bližší informace hodlá klub zveřejnit na tiskové konferenci, která je naplánována na středu.

Informaci o změně majitele potvrdil zdroj také redakci portálu iDnes.cz začátkem týdne. „V pátek došlo k definitivní shodě, kterou všechny strany stvrdily podpisem,“ potvrdil redakci zdroj blízký klubu. Informaci ve středu potvrdil také samotný klub, který podrobnosti hodlá zveřejnit na tiskové konferenci.

Prodej Dynama se stal v poslední době jakýmsi evergreenem, který však dlouhou dobu neměl definitivní rozuzlení. Zájem nejprve projevil odchovanec Tomáš Sivok s majitelem firmy Koh-i-noor Vlastislavem Břízou.

„Předložili jsme konkrétní nabídku na odkoupení klubu. Pokud by byla šance Dynamo převzít, byl bych moc rád,“ řekl na tiskové konferenci vloni v únoru Tomáš Sivok. Podle tehdejších vyjádření měl o klub zájem společně s majitelem firmy Koh-i-noor Hardtmuth Vlastislavem Břízou. Cena se tehdy měla pohybovat v nižších desítkách milionů korun. 

Z odprodeje tehdy sešlo. Novým majitelem klubu se nestal ani Karel Kovář, který se svou společností AutoDraft figuruje v klubu v pozici generálního partnera. Podle iSportu by i po příchodu nového majitele Vladimíra Koubka měla pokračovat spolupráce AutoDraftu s klubem.

Jméno nového majitele se ve struktuře klubu neobjevuje poprvé. Jihočeský advokát Vladimír Koubek působil jako místopředseda dozorčí rady Dynama už v letech 2004 až 2006. Do povědomí široké veřejnosti se ale zapsal před šesti lety, kdy hokejové Vervě Litvínov zaplatil letadlo, aby při cestě na sedmé finále extraligy do Třince uspořila síly. „Šlo o mojí vlastní iniciativu, nikdo mi to neříkal. Vlastně ano, říkalo mi to moje litvínovské hokejové srdce,“ prozradil tehdy MfDnes.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, Vladimír Koubek, SK Dynamo České Budějovice, tisková konference, Miroslav Dvořák, Deník Sport, Koh-I-Noor, Tomáš Sivok, Vlastislav Bříza, Karel Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podepsáno. Novým majitelem budějckého Dynama je právník Vladimír Koubek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.