Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hráči Dynama se poprvé sešli před novou sezonou. Kádr doplnilo několik nových tváří

Budějckému Dynamu oficiálně začala příprava na nový ročník Fortuna ligy. Svěřenci trenéra Davida Horejše se poprvé společně sešli v pondělí ráno, kdy zahájili pětitýdenní cyklus před úvodním kolem nejvyšší české soutěže.

Dohromady přivítal trenér David Horejš 24 hráčů včetně několika nových tváří. „Dotáhli jsme příchody Michala Škody a Patrika Hellebranda, o které jsme usilovali. Z hostování se nám vrátili Fortune Bassey s Matějem Lukschem. Zároveň jsme rádi, že se nám povedlo zlepšit spolupráci s Táborskem a jsou u nich od nás dva hráči na zkoušku,“ říkal na prvním srazu. Dynamo proto testuje také záložníka Emmanuela Tolna.

Zmíněný Hellebrand přišel do Slavie vloni v lednu, ale v pražském klubu se zatím neprosadil. V uplynulé sezoně nejprve hostoval ve Slovácku a na jaře v Opavě, která sestoupila. Nyní zamířil z Edenu na jih Čech.

V plánu mají fotbalisté Dynama sehrát pět přípravných utkání. Už příští týden se představí v Linci proti Dynamu Moskva.  Stejně jako loni, tak i letos vyrazí mužstvo na soustředění. I tentokrát to bude do rakouského Kaprunu. „Jsem velice rád, že tam můžeme znovu vyrazit. Čekají nás tam skvělé podmínky a dva soupeři, se kterými odehrajeme poslední dva přípravné zápasy," řekl lodivod týmu.

Kádr není zdaleka uzavřený. O dalších posilách se intenzivně jedná. „Jednoznačně ještě musíme posílit. Věřím, že hráče, které máme vytipované, se nám podaří dotáhnout do konce. Je třeba přivést ještě další fotbalisty, jinak hrozí, že budeme mít problémy,“ dodal Horejš.

Kádr Dynama na začátku přípravy:
Brankáři: Vojtěch Vorel, Daniel Kerl, Matěj Luksch, Šimon Pecháček (Táborsko - zkouška)
Obránci: Benjamin Čolić, Lukáš Havel, Martin Králik, Pavel Novák, Lukáš Skovajsa, Maksym Talovierov, Dominik Mašek (přesun z dorostu)
Záložníci: Matej Mršić, Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Petr Javorek, Jonáš Vais, Matěj Valenta, Karol Mészáros, Patrik Hellebrand (Slavia - hostování), Jakub Kousal, Emmanuel Tolno (Táborsko - zkouška)
Útočníci: Michal Škoda (Mladá Boleslav - přestup), Fortune Bassey (Vlašim – návrat z hostování), Jan Vítovec (přesun z dorostu), Dame Diop

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Fortuna liga, David Horejš, 1. česká fotbalová liga, Patrik Hellebrand, okres Tábor, SK Slavia Praha, Fortune Bassey, Michal Škoda, Matěj Luksch, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Dynama se poprvé sešli před novou sezonou. Kádr doplnilo několik nových tváří  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.