Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet diváků na fotbalových stadionech bude opět regulován. Test nebo očkování je podmínkou

Už jen několik dní zbývá do stratu dvou nejvyšších fotbalových lig v tuzemsku. Ligová fotbalová asociace před startem zveřejnila informace k regulaci diváků na stadionu. I v nadcházející sezoně tak bude omezen počet fanoušků na stadionech.

Utkání nejvyšších fotbalových soutěží může navštívit až pět tisíc diváků. U stadionů s větší kapacitou, konkrétně pak s kapacitou nad deset tisíc diváků, pak může být tento počet diváků navýšen až na 50 procent kapacity sedících diváků daného stadionu s tím, že v takovém případě musí být diváci usazeni tak, že mezi nimi bude ponecháno nejméně jedno neobsazené sedadlo.

Všichni diváci musí po dobu pobytu na stadionu mít nasazený respirátor a před vstupem se budou prokazovat dokladem o bezinfekčnosti, kterým může být PCR test ne starší než 7 dní, antigenní test ne starší než 72 hodin, doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní či certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny.

Na rozdíl od minulé sezóny nejsou pro jednotlivé akce vydávána zvláštní pravidla a organizace utkání včetně stanovení maximálního počtu diváků na fotbalových stadionech se řídí všeobecně platnými opatřeními ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky fotbal, koronavirus, opatření, diváci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet diváků na fotbalových stadionech bude opět regulován. Test nebo očkování je podmínkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.