Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Naším cílem bude, aby celý kraj začal žít fotbalem, říká Tomáš Sivok

Nečekaný návrat do budějckého Dynama aktuálně prožívá Tomáš Sivok. Sedmatřicetiletý rodák z Pelhřimova a bývalá opora Jihočechů vystřídala tento týden v pozici sportovního manažera Martina Vozábala. Před hráče Sivok předstoupil poprvé v nové pozici v pátek dopoledne. Podle jeho slov k dohodě o spolupráci došlo velmi rychle a nečekaně.

„Někdy před čtrnácti dny mi pan doktor (pozn. red.: majitel klubu Vladimír Koubek) zavolal a pozval mě na domácí zápas Dynama. Bylo to vůbec poprvé, kdy jsem byl na zápas po skončení mé kariéry pozvaný. Za to jsem byl moc rád a pak asi o týden později jsme si s panem doktorem dali první schůzku. Začali jsme se bavit o fotbale, pan doktor se mě ptal na to, jak fotbal vnímám. Bavili jsme se o změnách v klubu a také o tom, jakým směrem by se měl klub ubírat. V tom jsme se setkali, máme na to stejný názor, a proto tady dnes stojím,“ pronesl v pátek Tomáš Sivok.

Podle svých slov má nastavenou cestu, kterou chce jít. „Věřím na koncepční a tvrdou práci v celé organizaci a také věřím tomu, že když budeme pracovat jako jeden tým, tak klub dokážeme posunout zase o krůček dál,“ dodal.

Novým sportovním manažerem fotbalového Dynama bude Tomáš Sivok. V pozici nahradí Martina Vozábala, který byl v týdnu odvolán. Důvodem byla podle klubu ztráta důvěry k jeho práci. Sivok do nové pozice nastoupí v pátek 20. srpna.

V pátek dopoledne předstoupil Tomáš Sivok před hráče A-týmu a rovnou se zapojil do chodu klubu. „Někdo se mě tam mezi řečí také ještě zeptal, jestli mám kopačky, a to mě pobavilo. Kopačky mám zatím jenom doma (s úsměvem). Samozřejmě je to jiné a hráči si musí uvědomit, že já budu v klubu nyní v trochu jiné roli. Řekl jsem jim, že budu hájit jejich zájmy, ale že k nim často asi budu kritický, ale že ta kritika bude pro dobro věci. Jestli se budeme chtít někam posunout, tak k sobě budeme muset být hodně nároční,“ doplnil Sivok. Jeho vize jsou podobné těm, které jsem měl před rokem, kdy stál o získání klubu. Cílem bude, aby celý kraj začal žít fotbalem.

„Nejde jen o Dynamo jako takové. Chtěl bych do toho zapojit například i Táborsko, se kterým udělal pan doktor první skvělý krok. Dlouhodobá spolupráce s Táborskem nefungovala a je důležité, že nyní fungovat bude. Máme tady také Písek a celou řadu krajských a okresních klubů, které do toho chceme také zapojit. Stejně tak do toho chceme zapojit i nové partnery, protože celkově společensky se chceme vydat jiným směrem než tomu bylo doposud,“ popsal priority Sivok.

Ten začínal s fotbalem v Kamenici nad Lipou, ale mládežnické kategorie už strávil v českobudějovickém Dynamu. Brzy se vytáhlý stoper dostal do hledáčku pražské Sparty, ve které strávil pět sezon a získal s ní tři tituly. Pak Sivok zamířil do italského Udine, odkud se vydal do tureckého Besiktase. V Istanbulu získal jeden mistrovský titul a dva pohárové triumfy. Pak se po dvou sezonách přesunul do Bursasporu, odkud zamířil do izraelského klubu Maccabi Petah Tikva. Svou hráčskou kariéru poté zakončil v budějckém Dynamu. V seniorské reprezentaci odehrál 64 zápasů, v nichž vsítil pět branek. Několikrát naskočil i s kapitánskou páskou. Desítky startů Tomáš Sivok posbíral i v mládežnických reprezentacích.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, Tomáš Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Pelhřimov, okres Tábor, AC Sparta Praha, Istanbul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naším cílem bude, aby celý kraj začal žít fotbalem, říká Tomáš Sivok  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.