Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Premiér na Složišti s dresem Dynama nadzvedl fanoušky. Byli jsme požádáni radnicí, hájí se klub

Fotka usměvavého premiéra Andreje Babiše (ANO) držícího dres Dynama po boku s ministrem životního prostředí a lídrem jihočeské kandidátky Richardem Brabcem (ANO), dvojkou Romanem Kubíčkem (ANO), zastupitelem Českých Budějovic Viktorem Lavičkou (ANO), majitelem Dynama Vladimírem Koubkem a šéfem akademie Petrem Benátem pořádně nadzvedla fanoušky jihočeského fotbalového klubu. Babiš však podle klubu zavítal na Složiště na pozvání radnice.

„Jak jistě víte, tak primátorem Českých Budějovic je Jiří Svoboda. Byli jsme požádáni radnicí, abychom v tréninkovém centru na Složišti přivítali premiéra Andreje Babiše. Zcela standardním způsobem jsme pana premiéra tedy přivítali, pan majitel ho informoval o investičních plánech v tréninkovém centru a následně pan premiér odjel,“ odpověděl redakci na dotaz PR a media manažer klubu Aleš Strouha.

Právě snímek Andreje Babiše držícího dres Dynama na Složišti zhruba měsíc před volbami pořádně nadzvedl některé fanoušky klubu. „Vylepte si tuhle fotku u každého vstupu na stadion. Fakt to udělejte. Pak mi řekněte, kolik vám zbylo fanoušků,“ píše pod fotku například budějcký zastupitel Jan Mádl (Čisté Budějovice). Za necelý den pod snímkem přibylo zhruba tisíc komentářů. „Permanentku na zápasy SK Dynamo jsem rozlámal a vyhodil do koše,“ reaguje například Tomáš Homola.

Čtvrteční program Andreje Babiše zahrnoval také účast na zahájení tradiční akce Země živitelka a mimo jiné v rámci kampaně ve svém stánku rozdával a podepisoval svou novou knihu.

Liberecká návštěva měsíc před volbami

Není to poprvé, co návštěva premiéra Andreje Babiše na prvoligovém stadionu nebo v zázemí klubu vyvolala vlnu nevole mezi fanoušky. V září 2017, tedy opět zhruba měsíc před volbami, se předseda hnutí ANO na svém facebookovém profilu pochlubil tím, že se ve společnosti krajského lídra Jiřího Bláhy a ředitele Slovanu Libora Kleibla zúčastnil tréninku s juniorkou Slovanu. „Tak jsem si s klukama zakopal v Liberci... a radši zůstanu u tenisu,“ okomentoval galerii fotek z akce Babiš. Jeho návštěva i tehdy vyvolala mezi fanoušky řadu otázek.

Jaký signál tím vedení hodlalo vyslat směrem k nám, divákům?,“ psal ve svém otevřeném dopise řediteli klubu Pavel Schnirch, který je jedním z věrných fanoušků klubu a dodává: „Uvědomil si někdo, že například zobrazovaní hráči našeho klubu jsou zatahování do kampaně hnutí, přestože nová legislativa tuto činnost limituje a svazuje poměrně pevnými pravidly?“

Proti nařčení ze zatahování do politické kampaně se vedení klubu bránilo svým vyjádřením. Podle slov tehdejšího tiskového mluvčího Slovanu Lukáše Váni se ani tehdy klub na pořádání akce nepodílel. „Není to poprvé, a velmi pravděpodobně ani naposledy, kdy zástupci různých firem nebo politických uskupení projevili zájem navštívit areál stadionu U Nisy a prohlédnout si zázemí stadionu, včetně uspořádání besedy s hráči nebo zaměstnanci klubu. Pan Jiří Bláha je jedním z mnoha našich partnerů a nevidíme jediný důvod, proč mu nevyjít vstříc,“ shrnul tehdy mluvčí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky České Budějovice, Dynamo, Svoboda, Babiš, Brabec, politika, fotbal, ANO 2011, Andrej Babiš, radnice, Richard Brabec, Roman Kubíček, volby, Jiří Svoboda, Slované, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Janda

Konec! Seru na Dynamo! S estebákama nespolupracuju. Nazdar!!!

Neděle, 29. srpna 2021, 21:25Odpovědět

Pepa Neko

Polibek smrti budějckýmu fotbalu!

Sobota, 28. srpna 2021, 12:33Odpovědět

Jiří Beránek

Tak tomu říkám posila, gratuluji blbečci. Doufám, že dostanete v příštím kole pořádnou nakládačku a ještě nakopáno.

Sobota, 28. srpna 2021, 10:24Odpovědět

Premiér na Složišti s dresem Dynama nadzvedl fanoušky. Byli jsme požádáni radnicí, hájí se klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.