Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lvíčata v Budějovicích porazila Albánii. Skóroval i bývalý hráč Dynama Šulc

Další výhru si na českobudějovickém Střeleckém ostrově připsala česká reprezentace do 21 let. Lvíčata v kvalifikaci o mistrovství Evropy splnila úkol a porazila Albánii 4:0. Trefil se i Pavel Šulc, který stadion domácího Dynama dobře zná.

Domácí tým měl od začátku převahu a zápas rozhodl už v prvním poločase. Fanoušci poprvé jásali v šesté minutě, kdy průnikovou přihrávku Adama Karabce nedokázal zachytit hostující brankář Marco Alia. Míč, který mu vypadl z rukavic, doběhl Tomáš Ostrák a poslal ho do odkryté branky.

Už ve 13. minutě chyboval Marco Alia znovu. Karabcovu střelu z vápna, kterou měl podržet, pouze vyrazil před sebe a míč si našel Daniel Fila, jenž měl před sebou odrytou branku. V prvním poločase lvíčata dál bušila do Albánie, a tak domácí fanoušci čekali na další trefu. Ta přišla ve 32. minutě. Český výběr do 21 let zahájil útok z levé strany, Fila před brankářem posunul míč patičkou na Kryštofa Daňka a ten prostřelil hostujícího Aliu. 

Pavel Šulc oslavil návrat do Budějovic brankou

Lvíčata dominovala i ve druhém poločase a to i díky skvělé kulise fanoušků, kterých dorazilo na fotbalový stadion na Střeleckém ostrově 1 784. Diváci sledovali vysokou aktivitu českého týmu. Ve velké šanci byl v 61. minutě Pavel Šulc, který v minulosti nosil dres domácího Dynama, ale před odkrytou brankou po další odražené střele mířil pouze vedle levé tyče. 

Albánci pak dál chybovali, ale Češi některé své šance zahodili. Nakonec přidal poslední trefu v 84. minutě právě Pavel Šulc. Vojtěch Patrák dostal přihrávku do vápna, kde míč posunul na Šulce, ten si ho rychle zpracoval a vystřelil k levé tyči za záda brankáře. 

Lvíčata si tak připsala další tři body do tabulky, kde s českým výběrem bojují o evropský šampionát ještě Anglie, Andorra, Kosovo a Slovinsko. V neúplné tabulce je český tým po dvou výhrách první. „Hodnocení utkání je určitě pozitivní, i když si myslím, že jsme mohli zvítězit větším brankovým rozdílem. Splnili jsme to, co jsme chtěli, tedy vyhrát s nulou a zvýšit efektivitu v naší útočné činnosti,“ reagoval po zápase trenér Jan Suchopárek.

Ten ocenil právě vyšší produktivitu ve srovnání s utkáním proti Slovinsku, které skončilo také na Střeleckém ostrově 1:0. „Zase se potvrdilo, že to není tým o jednom hráči. I dnes střídající odevzdali velice dobrý výkon a potvrdili oprávněnost své nominace,“ shrnul trenér. 

„Všichni jsme rádi, že máme šest bodů. Bylo důležité, abychom se takhle chytili a teď můžeme pokračovat dál s čistou hlavou. Jsme tady spolu všichni poprvé, pořád se seznamujeme, ale po tom týdnu se to určitě posouvá,“ přidal po zápase Kryštof Daněk

Česká reprezentace do 21 let porazila Albánii 4:0

Pondělí, 6. září 2021, 21:31

Tomáš Ostrák v souboji o míč.
U výhry českého týmu do 21 let byl i Adam Karabec.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, reprezentace, lvíčata, česko, Albánie, Pavel Šulc, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, Mistrovství Evropy ve fotbale, Česká fotbalová reprezentace, Kryštof Daněk, Slovinsko, Adam Karabec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata v Budějovicích porazila Albánii. Skóroval i bývalý hráč Dynama Šulc  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.